Alle Nieuwsamiens – kvo 1-4

amiens – kvo 1-4

In het zonnige en mondaine badstadje Le Touquet speelde KVO z’n vijfde oefenwedstrijd, tegen de Franse tweedeklasser Amiens. Dat deed het nog steeds zonder Hubert (schouder) en Gueye (voet). Die laatste zou volgende week hervatten. Kenny Rocha arriveerde daags voordien in Oostende maar kwam nog niet in aanmerking om te spelen.

De eerste grote kans viel te noteren langs Franse zijde toen aanvaller Arokodare alleen voor Badu verscheen maar die laatste bleef goed recht. Het bleek echter uitstel van executie want twee minuten later was het wel raak. Barry kopte een vrije trap van dichtbij voorbij Badu: 1-0. De Fransen bleven trouwens gevaarlijk in het openingskwartier want Capon kon maar net redding brengen of het was 2-0.
KVO herstelde het evenwicht en de eerste kans leidde ook meteen tot de gelijkmaker. Thierry Ambrose krulde de bal knap voorbij de doelman: 1-1. Het tweede deel van de eerste helft typeerde zich vooral in veel middenveldspel en weinig kansen. 1-1 was dan ook de ruststand.

In de tweede helft was het opnieuw Ambrose die raak trof, na een knap uitgesponnen aanval via Duncan en Sakamoto: 1-2. Kort daarna mocht de dubbele doelpuntenmaker Ambrose gaan rusten en was het spitsbroeder Sakamoto die met een schicht voor gevaar zorgde. Een kwartier voor affluiten wisselde Yves Vanderhaeghe op de doelman na zijn hele ploeg. Aanvaller Mickäel Biron bedankte met zijn eerste doelpunt voor KVO na een grote flater van de thuisdoelman: 1-3. Even later ging de doelman opnieuw niet vrijuit nadat hij een afstandsschot loste. Biron werd foutief gestuit met een penalty tot gevolg, Patoulidis zette die feilloos om: 1-4, tevens de eindstand.

Opstelling: Badu, Capon (75’Ndicka), Tanghe (75′ De Schepper), Katelaris (75’Medley), Duncan (75’Osifo), Dewaele (75’Koziello), Amade (75’Dhaese), Albanese (75’Batzner), Sakamoto (75’Musayev), Atanga (75′ Biron), Ambrose (60′ Stiers) (75′ Patoulidis)