Alle NieuwsARTHUR THEATE NAAR BOLOGNA

ARTHUR THEATE NAAR BOLOGNA

Wat al een tijdje in de lucht hing, is nu ook officieel: Arthur Theate vertrekt met onmiddellijke ingang naar het Italiaanse Bologna. Tot en met juni 2022 op huurbasis, daarna definitief.

Grazie & Arrivederci Arthur !

Arthur Theate kwam vorig seizoen als nobele onbekende toe in Oostende. Bij Standard kreeg hij geen kans en bij KVO mocht hij zich bewijzen als testspeler. Dat deed hij met verve en hij kreeg dan ook een contract voor drie seizoenen aangeboden.

Arthur beschaamde het vertrouwen van de club niet want hij groeide niet alleen uit tot een basisspeler, maar ook tot een sterkhouder. Zo moest hij in het referendum voor meest verdienstelijke speler enkel Andrew Hjulsager laten voorgaan, maar TV-zender Eleven Sports plaatste hem prompt in het ‘Elftal van het Seizoen’. Niet zo verwonderlijk als je weet dat KVO de derde beste defensie had én dat Theate als centrale verdediger zowaar vijf keer scoorde. Wie herinnert zich niet z’n ‘rakette’ thuis tegen KRC Genk? Of het doelpunt met z’n ‘krullen'(of was dat nu toch D’Arpino?), zoals hij als Franstalige in uitmuntend Nederlands zei.

Dit seizoen kwam hij omwille van de nakende transfer niet in actie tijdens de eerste twee wedstrijden, maar op speeldag 3 kwam hij thuis tegen AA Gent toch weer in de ploeg. KVO hield voor een eerste keer de nul en de Buffalo’s keerden puntenloos huiswaarts. Vorige week vrijdag speelde hij als Luikenaar voor het eerst in een vol Sclessin, waar hij in de slotminuut nog een tweede gele kaart kreeg. Daardoor zou hij geschorst zijn aanstaande zondag, maar door z’n transfer doet dit nu niet meer ter zake.

Arthur komt zondag op het veld wél nog afscheid nemen van de supporters.

Gauthier Ganaye: “Arthur is het perfecte voorbeeld van hoe jonge spelers kansen krijgen bij Oostende. Niemand kende hem en één jaar later vertrekt hij naar de Serie A waar hij zal aantreden tegen spelers als Ronaldo en Ibrahimovic. We hebben hem een kans gegeven en die heeft hij met beide handen aangegrepen. We wensen hem veel succes in zijn nieuwe avontuur en hij zal altijd welkom zijn in Oostende. Huil niet dat het voorbij is, lach dat het is gebeurd!”

We zullen je missen Arthur, maar deze transfer is dik verdiend. Bedankt, Merci, Grazie !

https://www.youtube.com/watch?v=QQatG9o_t88

Geef een reactie

NEEM CONTACT OP
VOLG KVO OP SOCIAL MEDIA
nl_NL