Alle NieuwsBEERSCHOT – KV OOSTENDE 0 – 2

BEERSCHOT – KV OOSTENDE 0 – 2

De Kustboys leveren een collectief sterke wedstrijd af en beslissen in het slot van de eerste helft de partij. Ons spitsenduo Ambrose en Gueye zorgen ervoor dat we in rustiger vaarwater terechtkomen.

Voor de zespuntenwedstrijd op Beerschot diende Blessin opnieuw te sleutelen aan zijn reeds gehavende ploeg. Nu vervoegden D’Arpino en Capon de goed gevulde Oostendse ziekenboeg. De jonge Wylin en Rocha kwamen aan de aftrap. Jonkies zoals een Boufath en Conijnckx kregen een plaatsje op de bank, net als de herstelde McGeehan..

De thuisploeg begon gretig met reeds vroeg een half kansje voor Vaca en diepe ballen richting Hubert. De thuisploeg had het eerste kwartier het meeste balbezit maar de eerste echte kans was voor Ambrose die na een combinatie met Gueye op een thuisverdediger trapte. De hardwerkende Gueye woog op de thuisdefensie want zijn volgende poging werd via een thuisverdediger in hoekschop verwerkt. Na Oostends balverlies kreeg Suzuki een enorme kans maar Hubert redde met een schitterende reflex. De thuisploeg grossierde vooral in hoekschoppen en vrije trappen. Na een vrije trap van Holzhauser devieerde Dom de bal op het dak van het doel. In de slotfase van de eerste helft vond KVO plots de opening. Eerste scoorde scoorde Ambrose nadat Vanhamel een kopbal van Gueye onvolledig verwerkt had (0-1). De dubbele voorsprong volgde onmiddellijk wanneer Gueye op een onnavolgbare wijze de thuisdefensie op een hoopje speelde en koel afwerkte (0-2). In het absolute slot van de eerste helft zag Rocha een vrije trap gered worden door Vanhamel en het doelhout.

De thuisploeg voerde 3 wissels door en toonde onmiddellijk haar aanvallende intenties met een schot van Halaimia dat voorlangs ging. Dom probeerde het met een afzwaaier richting het lege bezoekende vak. De bezoekers dreigden via Amade die op Vanhamel besloot. Beerschot kreeg een uitgelezen kans op de aansluitingstreffer maar Holzhauser trapte de vrije trap in de Oostendse muur. Hubert behoedde de thuisploeg van een aansluitingstreffer wanneer hij schitterend tussenbeide kwam op 2 kopballen van Shankland. Fortes kreeg onnodig een tweede geel karton te zien en mocht voortijdig gaan douchen. De thuisploeg moest eveneens met 10 man verder nadat Radic na tussenkomst van de VAR rood kreeg. Ambrose probeerde het met een schitterende halve omhaal maar de redding van Vanhamel was even subliem te noemen. In de exrta-time kreeg Bätzner op de 0-3 maar besloot op een verdediger. Nadien floot de scheidsrechter af waardoor de 3 felbevochten mee naar Oostende gingen.

Doelpunten: 41′ 0-1 (Ambrose), 42′ 0-2 (Gueye)
Gele kaarten: 63′ Fortes, 65′ Amade, 74′ Fortes, 78′ Bätzner, 88′ Rocha
Rode kaarten: 74′ (Fortes 2x geel), 79′ Radic
Scheidsrechter: Dhr. Dierick
Ploegsamenstellingen:
Beerschot:: Vanhamel, Halaimia (Krekovic), Radic, Bourdin (46′ Lemos), Van den Bergh, Dom, Pietermaat, Caicedo (46′ Shankland), Vaca (86′ Sebaoui), Suzuki (46′ Noubissi), Holzhauser
Invallers: Biebauw, Lemos, Sebaoui, Okereye, Krekovic, Moubissi, Shankland
KV Oostende: Hubert, Medley, Jäkel, Fortes, Wylin, Ndicka, Amade, Bätzner, (96′ Patoulidis) Rocha, Ambrose (96′ D’Haese), Gueye (86′ Atanga)
Invallers: Schelfhout, D’Haese, Patoulidis, Coninckx, Boufath, McGeehan, Atanga