Alle NieuwsBELOFTEN KAMPIOEN!

BELOFTEN KAMPIOEN!

Met een weekje uitstel zijn onze beloften er dan toch in geslaagd: de troepen van Kurt Bataille wonnen met 6-0 van Virton en door puntenverlies van concurrent Eupen zijn ze kampioen.

De opdracht voor onze U21 was duidelijk: zelf winnen van Virton en hopen dat Eupen punten verloor van RWDM. Niet onmogelijk want vorige week verloren onze jongens zelf hun eerste wedstrijd van het seizoen tegen … RWDM.

KVO ging op zoek naar een vroeg doelpunt en daar slaagde het na een dikke tien minuten ook al in. Na een knappe actie op rechts werd de bal voor doel gebracht. Berte kreeg de bal niet voorbij de doelman maar Buifrahi was er als de kippen bij om de bal binnen te duwen. Virton speelde echter goed mee en kwam ook tot enkele schoten maar kadreren lukte niet. Het was daarentegen KVO dat de score uitdiepte nadat aanvaller Stiers goed was gevolgd nadat de doelman de bal loste: 2-0, meteen ook de ruststand.

In het begin van de tweede helft kwam KVO nog goed weg nadat Virton de lat trof maar daarna was het allemaal groen-rood-geel dat de klok sloeg. Buifrahi lukte met een beheerste afwerking zijn tweede van de avond en Brachet werkte een voorzet knap in doel met een volley: 3-0 en 4-0. In het slot diepten Berte en Hammas de score nog verder uit tot 6-0.

Klus geklaard dus voor de U21 maar het was nog bang afwachten op de score in Eupen-RWDM want die wedstrijd startte pas anderhalf uur later. Uiteindelijk kwam het verlossende nieuws dat die wedstrijd op 2-2 eindigde en kon het feest losbarsten. Proficiat aan alle spelers en de voltallige staf onder leiding van Kurt Bataille!

Startopstelling: Verlinde, Osifo, Stiers, Coninckx, Hansen, Buifrahi, Brachet, Berte, Devestele, Puype, G. Degryse.
Bankzitters: Wauters, Van Den Berghen, Hammas, Busquart, Trabelsi, Spruyt, D. Degryse.