Alle NieuwsBELOFTEN VERLIEZEN BEKERFINALE MET 2-1

BELOFTEN VERLIEZEN BEKERFINALE MET 2-1

De U21-kampioenenploeg van Kurt Bataille – met enkel Berte als A-kernspeler – kon woensdagavond op het veld van Aalter de dubbel pakken maar in de bekerfinale was AA Gent helaas te sterk. Het werd 2-1 voor de Buffalo’s. Zaterdag om 14u speelt ook de U18 de bekerfinale. Tegenstander is eveneens AA Gent en de match wordt ook gespeeld op het veld van Aalter.

Na nog geen minuut spelen, werden de aanwezige toeschouwers al flink opgeschrikt toen de Gentse doelman lang talmde en de bal pardoes tegen een KVO-speler aanschoot. De bal ging echter naast. De eerste kans aan de overzijde was wel meteen bingo. Na knap samenspel fusilleerde De Ridder doelman Badu en zo moest KVO al snel achtervolgen.

KVO was niet aangedaan door die vroege achterstand en de Gentse goalie moest het onderste uit de kan halen om Berte het scoren te beletten. In het slotkwartier van de eerste helft kwamen de Gentenaars echter weer opzetten en KVO kwam enkele keren met de schrik vrij. Doelman Badu gooide echter lijf en leden in de strijd en als ie dan toch eens geklopt was, bracht de paal redding. Tegen de gang van het spel in kwam KVO vlak voor de rust nog bijna op voorsprong maar Hammas zag zijn kopbal rakelings naast gaan. Ruststand 1-0.

De tweede helft kon niet beter starten voor de troepen van Kurt Bataille. Na een haakfout mocht Buifrahi aanleggen voor een elfmeter en hij faalde niet: 1-1.

Die gelijkmaker was echter wel het sein voor de Buffalo’s om een versnelling hoger te schakelen. Maar het moet gezegd, doelman Richmond Badu speelde een wereldse partij. Drie keer voorkwam hij de gelijkmaker en andermaal bracht ook de paal redding. Tussendoor kon Buifrahi ook dreigen namens KVO maar ook de Gentse doelman stond pal.

KVO leek zich naar verlengingen te slepen maar tien minuten voor tijd moest het zich dan toch gewonnen geven. Invaller Arthur John kon een vrije trap binnen koppen: 2-1. KVO nam dan risico’s en Gent verzuimde de tegenaanvallen goed uit te spelen. Daardoor kregen onze jongens in de laatste minuut van de blessuretijd nog dé kans op een gelijkmaker toen aanvoerder Coninckx vanuit een schuine hoek oog in oog met de doelman kwam. Zijn schot ging echter langs de verkeerde kant van de paal.

Meteen daarna klonk het laatste fluitsignaal. Een ontgoocheling voor onze youngsters maar met de titel en de bekerfinale kunnen ze terugblikken op een fantastisch seizoen.

Opstelling: Badu, Van Den Berghen, Pisani, Coninckx, Hammas, Hansen, Buifrahi, Brachet, Berte, Devestele, Puype.
Invallers: Wauters, Busquart, Degryse, Spruyt, Delbol.