Alle NieuwsBUTTER BIE DE VIS: INTENTIEOVEREENKOMST STAD OOSTENDE EN KSV DIKSMUIDE

BUTTER BIE DE VIS: INTENTIEOVEREENKOMST STAD OOSTENDE EN KSV DIKSMUIDE

Stad Oostende en KSV Diksmuide hebben een intentieovereenkomst afgesloten. Dit vormt het officiële startpunt voor de verdere uitwerking van de samenwerking. De jeugdspelers van het voormalige KVO kunnen hierdoor blijven trainen en voetballen in ‘De Schorre’ in Oostende, die van KSV Diksmuide blijven op hun vertrouwde campus ‘De Pluimen’. Stad Oostende en KSV Diksmuide gaan nu in exclusief overleg om een samenwerkingsovereenkomst uit te werken en samen ‘KVDO’ te vormen, Koninklijke Voetbalclub Diksmuide-Oostende.

Bart Tommelein, burgemeester Stad Oostende: “Bij een definitieve overeenkomst komt juridisch heel wat kijken, maar we vinden het belangrijk om nu al het vertrouwen in elkaar uit te spreken en ons aan elkaar vast te klinken. We gaan samen een mooi project opzetten dat een win-win is voor zowel Oostende als Diksmuide en dit op vlak van jeugd én eerste ploeg. De jeugd kan alvast ingeschreven worden en komend seizoen onder deze samenwerking in Oostende blijven voetballen. We willen gezamenlijk één van de mooiste jeugdacademies van Vlaanderen maken en met eigen jonge voetballers doorgroeien in de amateurreeksen. We zijn als stadsbestuur blij met deze uitkomst, want het Oostendse voetbal en alle KVO-fans verdienen een club op een degelijk niveau.”

Frederik Willaert, voorzitter KSV Diksmuide: “Deze intentieovereenkomst moet het begin van een mooi verhaal zijn. De jeugd is bij KSV Diksmuide de voorbije jaren de rode draad van het succes geweest. Dat zal in een nieuw verhaal niet anders zijn. Met meer mensen die hetzelfde willen, zijn we nog sterker. We kijken hoopvol uit naar de toekomst en hopen voor de Diksmuidse en Oostendse voetballiefhebber een mooi, realistisch en duurzaam verhaal te schrijven. Zonder financiële risico’s. Gedreven door enthousiasme, visie en ambiance. Want ook in Diksmuide zijn we wel wat gewoon als het op feesten aankomt. Laat ons samen voetbalgeschiedenis schrijven.”

Karl Vannieuwkerke, ondervoorzitter KSV Diksmuide: “We gaan ons uiterste beste doen om iedereen bij dit verhaal te betrekken. In Diksmuide moet niemand bang zijn dat we de mensen daar gaan ontgoochelen of achterlaten. Integendeel. Het mooiste bewijs daarvan is dat we over een paar weken starten met de installatie van ledboardings op De Pluimen. We willen het beste van twee steden verenigen. Het voelt als het bakken van verse vis in de allerbeste boter. En iedereen weet hoe lekker dat is. De goesting is groot en de ideeën zijn talrijk. Uiteraard is alles snel gegaan en gaan we wat tijd nodig hebben, maar de toekomst oogt mooi.”

Rik Coucke, Jeugddirecteur KV Oostende: “We hebben vanuit de jeugd gesproken met de mensen van Diksmuide en we waren unaniem lovend over hun werking. Wat ze daar op enkele jaren tijd hebben neergezet, is opmerkelijk. In tegenstelling tot in het verleden, zal in dit verhaal de jeugdwerking dé hoeksteen van het verhaal zijn, met twee campussen in beide steden en maar liefst 800 jeugdspelers. Op deze manier zijn wij ervan overtuigd dat we na het recente vertrek van veel van onze jeugdspelers weer iets moois kunnen opbouwen.”

Frederik Decoutere, Jeugdbestuur KSV Diksmuide vzw: “Onze jeugdwerking draait op volle toeren en is succesvol gebleken. Ook in Oostende is er duidelijk een zeer enthousiast jeugdbestuur met fijne mensen. Door de knowhow van beide partijen te verenigen, kunnen we een van de mooiste en grootste jeugdacademies van Vlaanderen maken. Vanuit de basis bouwen richting fanionploegen en voetbalmogelijkheden aanbieden voor ieder niveau, is wat we al jaren doen en zullen blijven doen. En dat altijd onder het motto: goede voetballers mooie mensen!”

Bram Keirsebilck, woordvoerder KV Oostende en ‘Werkgroep Doorstart KVO’: “Het parcours dat Diksmuide de voorbije seizoenen heeft afgelegd, is indrukwekkend. Niet enkel met hun twee hoofdploegen maar ook met de jeugd én de dames. Het is een project dat focust op realisme, betrokkenheid en een gezonde, financiële en sportieve ambitie met focus op eigen jeugd. Weg van de grootheidswaanzin, de desinteresse en het wanbeleid dat ons geliefde KV Oostende heeft kapotgemaakt. Maar uit de as van KVO kan iets nieuws bloeien en ik ben ervan overtuigd dat Diksmuide hiervoor een zeer geschikte partner is. Mét aandacht voor de identiteit van beide clubs.”

Martin Heylen, ambassadeur KV Oostende: “Ik heb het gevoel dat dit verhaal klopt. Omdat het van in het begin als een win win-deal aanvoelt, zowel organisatorisch als gevoelsmatig. De nieuwe club is er één van de zee, de wind, de polders, weidse luchten en verre horizonten. Twee lokale communities die zich verbinden vanuit hun oprechte passie voor voetbal. En vooral: vertrekkend vanuit een gezonde, nuchtere, West-Vlaamse filosofie. De zee en de Westhoek zijn er voor elkaar.”

Peter Feys, afgevaardigde supportersfederatie Kustboys: “Het voorgestelde traject, een samenwerking met KSV Diksmuide, werd zondagnamiddag op het stadhuis al positief onthaald door ons en alle aanwezigen. De supportersfederatie zal haar volledige samenwerking verlenen en haar schouders onder dit project zetten. We geven de KVO-fans terug wat ons onterecht is ontnomen.”

Mila Provoost, afgevaardigde onafhankelijk supporterscollectief: “Wij staan volledig achter de huidige ontwikkelingen en staan klaar om actief mee te werken aan een nieuw verhaal, een verhaal waar we onszelf weer kunnen in herkennen.”

NEEM CONTACT OP
VOLG KVO OP SOCIAL MEDIA
nl_NL