Alle NieuwsCLUB BRUGGE – KV OOSTENDE 3 – 0

CLUB BRUGGE – KV OOSTENDE 3 – 0

De Kustboys speelden een verdienstelijke partij tegen de landskampioen maar de 2 gele kaarten van Fortes kort voor de rust waren bepalend voor het verdere verloop van de wedstrijd.

Bij de kustboys kwam aanwinst Fortes aan de aftrap en kreeg Osifo opnieuw het vertrouwen van Blessin. Bij de tegenstander kreeg Hendry onmiddellijk een basisplaats.
Een geprikkelde landskampioen begon fel aan de wedstrijd. De eerste kans van de wedstrijd was voor Vanaken maar zijn schot ging naast het bezoekende doel. De bezoekers reageerden via een gevaarlijke voorzet van Gueye. Aan de overkant ging een plaatsbal van Sowah net naast en knalde Balanta hard naast.  De thuisploeg kwam op voorsprong wanneer Sowah Lang voor doel vond.  De Nederlander kapte Capon uit en liet Hubert van dichtbij kansloos (1-0). Op het halfuur kon de infiltrerende Gueye zijn spitsbroeder Kvasina net niet bereiken. Gueye kreeg na een hoekschop de kans op de gelijkmaker maar Mignolet had een knappe reflex in huis. Nadien moest de Brugse goalie plat op een schuiver van D’Arpino. Net voor de rust kreeg aanwinst Fortes in een kort tijdspanne tweemaal geel, waardoor hij voortijdig mocht gaan douchen.
Na de rust zorgde de thuisploeg onmiddellijk voor gevaar met onder meer een schicht van Vanaken. KVO reageerde via Rocha waarbij Mignolet alert moest blijven. De thuisploeg diepte de score verder uit nadat Vanaken een voorzet van Mata in de tweede zone overhoeks binnentrapte (2-0). Op het uur moest D’Arpino noodgedwongen naar de kant en werd gewisseld door Koziello. De derde treffer kwam er toch wanneer Lang een voorzet van Vanaken binnentikte (3-0). Hubert hield nadien KVO op een 3-0.

Doelpunten: 23′ 1-0 (Lang), 56′ 2-0 (Vanaken), 81 3-0 (Lang)

Gele kaarten: 41′ Fortes, 44′ Fortes, 48′ Bätzner, 69′ Rocha

Rode kaarten: 44′ Fortes (2x geel)

Scheidsrechter: Dhr. Verboomen

Ploegsamenstellingen:
Club Brugge: Mignolet, Mata, Sobol (80’Maouassa), Hendry (80′ Hendry),, Nsoki, Balanta (32′ Mbamba), Vormer (67′ Rits), Vanaken, Sowah, Lang, De Ketelaere (81 Dost)
Invallers: Shinton, Lammens, Maouassa, Rits, Mechele, Ricca, Van Der Brempt, Mbamba, Dost, Persyn
KV Oostende: Hubert, Fortes, Jäkel, Ndicka, Osifo, D’Arpino (61′ Koziello), Bätzner(74′ Patoulidis), Rocha, Gueye (61′ Ambrose), Kvasina (74’Atanga)
Invallers: Schelfhout, Tanghe, Amade, Koziello, Patoulidis, Ambrose, Atanga