Compagnons

Compagnons

COMPAGNONS BUDDY-PROJECT

Dit buddyproject wil inwoners van Oostende, zowel individuen als gezinnen, koppelen aan nieuwkomers en clïenten die zich in Oostende komen vestigen. De zogenaamde buddy’s bieden sociale steun aan nieuwkomers en cliënten en helpen hen om hun weg te vinden in Oostende en het dagdagelijkse leven in de stad. Het is belangrijk dat de buddy’s geen hulpverlenende rol opnemen, maar de nieuwkomers ondersteunen in de uitbouw van hun netwerk en kennis laten maken met hun nieuwe thuis. Buddy’s kunnen nieuwkomers wel doorverwijzen naar hulpverlenende instanties.

Wanneer je je kandidaat stelt als buddy volgt een intakegesprek, waarna we een zo goed mogelijke match maken met een nieuwkomer in Oostende. Uiteraard begin je niet zomaar aan dit leuke avontuur. Je krijgt de nodige ondersteuning vanuit FMDO en Sociaal Huis Oostende en we bieden je een reeks vormingen aan met nuttige informatie over de wetgeving en de sociale kaart van Oostende.

Er bestaan ook tal van mogelijkheden om samen op stap te gaan in de stad. Daarom voorzien wij kortingen op uitstapjes naar het theater, muziekoptredens en sportwedstrijden. Daarnaast worden alle buddy’s en nieuwkomers op regelmatige basis uitgenodigd voor een groepsactiviteit, waardoor iedereen onder elkaar ook informatie en tips kan uitwisselen.

KV Oostende helpt dit aanbod te versterken door deze mensen uit te nodigen voor een wedstrijd aan de hand van een 1+1 voucher. Verder bieden wij ook gratis rondleidingen aan om de mensen te tonen wat er achter de schermen van de Versluys Arena reilt en zeilt.

 

Meer inlichtingen?

Om buddy te worden van nieuwkomers die minder dan een jaar in Oostende verblijven?
Xavier Holvoet (FMDO)
[email protected](link sends e-mail)
0487 61 53 43

Om buddy te worden van cliënten (mensen met een leefloon) of nieuwkomers die langer dan een jaar in Oostende verblijven?
Ann Deschacht (Sociaal Huis Oostende)
[email protected](link sends e-mail)
059 59 12 45

Meer informatie en foto’s vind je op onze Facebook-pagina :
http://www.facebook.com/buddyprojectoostende

Compagnons is een project van FMDO vzw en Sociaal Huis Oostende. Met de steun van stad Oostende, De Koning Boudewijnstichting en de Nationale Loterij.

TERUG NAAR OVERZICHT
NEEM CONTACT OP
VOLG KVO OP SOCIAL MEDIA
nl_NL