Alle NieuwsCLUBICOON FRANCK BERRIER OVERLEDEN

CLUBICOON FRANCK BERRIER OVERLEDEN

Met grote droefenis en verslagenheid vernemen we het overlijden van clubicoon Franck Berrier (37). Hij overleed na een hartstilstand tijdens het padellen. Onze gedachten zijn bij zijn vrouw en twee kinderen en we wensen dan ook alle nabestaanden veel sterkte toe.

Franck Berrier kwam in 2013 toe bij KV Oostende. Hij zou de vijf daaropvolgende jaren één van dé spelbepalende figuren worden in de Oostendse successen. Met KVO behaalde hij twee keer Play-off 1, een bekerfinale en Europees voetbal tegen Marseille. Tegen de Franse grootmacht was hij met z’n techniek één van de beste spelers op het veld.
Want zo was Berrier wel, hij wist in welke wedstrijden te schitteren. Tegen de topclubs zag je hem net iets meer dan tegen de kleinere ploegen. Maar als Berrier goed was, was hij ook niet zelden de beste man op het veld. In 155 wedstrijden bij KVO scoorde hij 19 keer en gaf hij maar liefst 44 assists.


Franck Berrier was een technisch zeer begaafde speler

In 2018 belandde de ‘Kleine Generaal’ bij KV Mechelen, waar hij omwille van hartproblemen echter geen enkele wedstrijd zou spelen. Hij beëindigde z’n carrière en dompelde zich onder in het werk als Tv-analist en in zijn trainerscursus. Vorig jaar vormde hij samen met Adnan Custovic nog een trainerstandem bij KVO. Covid-19 zorgde ervoor dat hun samenwerking slechts één wedstrijd zou duren. De Fransman had intussen ook z’n schouders gezet onder het crowdfundingproject om KVO tijdens de overnameperikelen een financiële duw in de rug te geven. Samen met Sébastien Siani zette hij toen een heuse golf van solidariteit op gang. Onlangs was hij – in het teken van datzelfde crowdfundingproject – nog aanwezig op de vrijlating van zeehondje Lucy.


Franck Berrier samen met z’n twee kinderen en Brecht Capon, tijdens de vrijlating van zeehond Lucy

Enkele maanden geleden liep hij – in het teken van z’n trainersdiploma – ook nog stage bij de Oostendse beloften, waar hij samen werkte met Kurt Bataille. En op de slotspeeldag van vorig seizoen was hij nog aanwezig om een afscheidscadeau te overhandigen aan de afscheidnemende Kevin Vandendriessche, die één van z’n beste vrienden is. Kortom, Franck Berrier bleef ook na z’n spelerscarrière nauw verbonden aan ‘uus wèreldploegsje’.


Enkele maanden geleden was Berrier nog te gast om afscheidscadeaus te overhandigen aan Vandendriessche (en Sakala)

Morgen volgt er vóór de wedstrijd tegen Seraing alvast één minuut stilte. KVO bekijkt verder nog wat mogelijk is om Franck te eren, ook voor en tijdens de volgende thuiswedstrijd tegen z’n andere ex-club Zulte Waregem.

Bedankt voor alles, Merci pour tout Franck !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NEEM CONTACT OP
VOLG KVO OP SOCIAL MEDIA
nl_NL