Alle NieuwsContractverlenging t.e.m. 2024 voor Jack Hendry

Contractverlenging t.e.m. 2024 voor Jack Hendry

Onze Schotse verdediger Jack Hendry ondertekende een contract tot en met 2024. Onze rots in de branding speelde tot voor kort nog op het EK met de Schotten.

Jack Hendry kwam vorige zomer over op huurbasis van de Schotse topclub Celtic Glasgow en hij groeide al snel uit tot een absolute sterkhouder binnen het team van Alexander Blessin. Hij arriveerde met een knal door in zijn eerste wedstrijd tegen KV Mechelen in de blessuretijd de winning-goal te scoren. Dat doelpunt was meteen goed voor de eerste zege van het seizoen. In het referendum voor ‘Speler van het Seizoen’ eindigde Hendry op de derde plaats, Sport Voetbal Magazine erkende hem zelfs als ‘meest regelmatige speler van de hele competitie’.

KVO had een optie tot aankoop bij Celtic en bereikte nu een akkoord met Hendry over een contractverlenging tot en met 2024.

“Op dit moment ben ik toe aan vakantie na een lang en slopend seizoen en vervolgens ook nog het EK, waarop we helaas werden uitgeschakeld. Daarna kijk ik uit naar de toekomst,” aldus Hendry.

Jack Hendry was pas de derde KVO-speler ooit die aanwezig is op een EK of WK. Zijn voorgangers zijn doelman Pol Gernaey (België, WK 1954) en Jordan Lukaku (België, WK 2016).

Ook Executive President Gauthier Ganaye is in de wolken met deze overeenkomst.
“Jack Hendry was een absolute leider afgelopen seizoen en we zijn blij dat we hem nu definitief overnemen. Na de inkomende transfers van Rocha en Medley is dit een nieuw signaal dat we volop bezig zijn om een sterke kern samen te stellen voor volgend seizoen. Binnenkort komt er zeker nog meer nieuws aan.”

NEEM CONTACT OP
VOLG KVO OP SOCIAL MEDIA
nl_NL