Alle NieuwsCreatieve middenvelder met ervaring in Europese competities tekent bij KVO

Creatieve middenvelder met ervaring in Europese competities tekent bij KVO

KVO heeft middenvelder Vincent Koziello (25) vastgelegd voor drie seizoenen plus optie. De middenvelder heeft ervaring in de Franse en Duitse eerste klasse en speelde in de (voorrondes) Champions League en de Europa League. “Dit is een toptransfer”, zegt Gauthier Ganaye.

Vincent Koziello, een Fransman met Poolse roots, begon te voetballen in de jeugdopleiding van AS Cannes, waar ook Zinedine Zidane zijn eerste voetbalstappen zette. Van daaruit ging het naar OGC Nice waar hij zijn formatie afrondde en ook debuteerde in het eerste elftal. Hij was 19 jaar oud toen hij in oktober 2014 zijn Ligue 1-debuut maakte bij de Zuid-Franse club. Het volgende seizoen, 2015-2016, brak hij door als sleutelspeler. Met zes assists en drie goals werd hij zelfs genomineerd als ‘Beste Jonge Speler in de Ligue 1. De titel ging uiteindelijk naar niemand minder dan huidig ​​Barcelona-speler Ousmane Dembele.

Het daaropvolgende seizoen (2016-2017) bleef Koziello logischerwijs een hoofdrolspeler en maakte hij ook kennis met de Europa League, waar hij als tegenstander Schalke 04 tegenkwam.

 In het seizoen 2016-2017 werd Nice verkocht aan onder meer Paul Conway en Chien Lee – inmiddels ook aandeelhouders bij KVO – en plaatste de club zich voor het eerst ooit voor de voorrondes van de Champions League. Daar schakelde het Ajax uit, maar het Napoli van Dries Mertens was te sterk voor de ‘Nicois’. Koziello speelde in drie van die vier wedstrijden, hij was geschorst in de terugwedstrijd tegen Napoli. Nice kreeg het vangnet van de Europa League en daar speelde het tegen Lazio, Vitesse en … Zulte Waregem.

In januari 2018 werd hij verkocht aan de Duitse traditieclub FC Köln, waarmee hij degradeerde naar de tweede klasse. In de Duitse tweede klasse had Koziello wat pech met blessures, maar hij zorgde er toch voor dat de Duitse traditieclub weer haar plaats in de eerste klasse innam.

Het volgende seizoen zou hij in januari 2020 worden uitgeleend aan het Franse tweedeklasser Paris FC. Hij was daar meteen een hoofdrolspeler, totdat covid een einde maakte aan de competitie.

 Vorig seizoen werd hij opnieuw uitgeleend door FC Köln, dit keer aan de Portugese eersteklasser CD National, op het eiland Madeira.

 Koziello keerde terug naar FC Köln, waar hij nog een eenjarig contract had. Nu tekent hij dus voor drie seizoenen + één jaar optie bij KV Oostende en hoopt hij zijn goede vorm terug te krijgen van bij  OGC Nice.

Gauthier Ganaye: “Ik ben verheugd dat we deze deal eindelijk over de streep trekken, we hebben er een heel bijzondere speler bij.

Afgelopen zomer spraken we Vincent al en we hielden contact met hem en zijn entourage. We hebben hem ervan overtuigd dat we de juiste plek waren voor deze nieuwe start in zijn carrière en dit toont aan hoe ver we als club zijn gekomen. Hij is zeer geschikt en gewend aan onze speelstijl, zijn creativiteit zal ons verbeteren en zijn ervaring zal een aanwinst zijn voor het team. Welkom Vincent!”

Geef een reactie

NEEM CONTACT OP
VOLG KVO OP SOCIAL MEDIA
nl_NL