All NewsBELANGRIJKE ZEGE VOOR U21

BELANGRIJKE ZEGE VOOR U21

De troepen van Kurt Bataille hebben een belangrijke zege geboekt in de titelstrijd: het derde geklasseerde STVV werd met 2-1 wandelen gestuurd. KVO komt nu samen met Eupen aan de leiding maar heeft vrijdag nog een inhaalmatch tegen Kortrijk voor de boeg. STVV lijkt met vier punten achterstand en twee matchen meer gespeeld, uitgeteld.

Er was veel volk komen opdagen voor de kraker tussen KVO en STVV. Het talrijk opgekomen publiek zag STVV echter al na een drietal minuten op voorsprong komen. Knullig balverlies in de Oostendse defensie werd genadeloos afgestraft: 0-1. Daarna had KVO het lastig om zich in de match te knokken. Op het halfuur claimde het een penalty na een stevige fout op Wylin maar de scheidsrechter liet verbazend genoeg doorspelen. Het was wel het signaal voor onze youngsters om nog een tandje bij te steken en dat resulteerde voor de rust nog in de gelijkmaker. Buifrahi zette zich knap door op links, zijn voorzet werd aanvankelijk niet binnen gewerkt maar Stiers was goed gevolgd om de 1-1 binnen te trappen. Meteen de ruststand.

In de tweede helft ging KVO op zoek naar de overwinning maar de eerste kans was voor STVV. Een terugvallende bal werd echter wild over geschoten, aan de overzijde trapte ook Berte in de volley over. KVO had in de tweede helft duidelijk het betere van het spel maar kwam moeilijk tot kansen. Dan maar via een stilstaande fase: Buifrahi borstelde de bal haarfijn voor doel en Berte buffelde via de paal binnen: 2-1, een grote ontlading volgde!
In de slotfase waren er nog enkele hete standjes voor het doel van Badu maar KVO hield stand en boekt zo een misschien wel cruciale zege in de titelstrijd.

Formation: Badu, Wylin, Osifo, Hansen, Degryse, Spruyt, Hammas (46′ Berte), Coninckx, Pisani (85′ Van Den Berghen), Buifrahi (85′ Maertens), Stiers.