All NewsDAVID ATANGA TOCH DRIE SPEELDAGEN EFFECTIEF GESCHORST

DAVID ATANGA TOCH DRIE SPEELDAGEN EFFECTIEF GESCHORST

Na zijn rode kaart tegen KRC Genk werd door het bondsparket een schorsing gevorderd van vier speeldagen, waarvan drie effectief, voor David Atanga. KVO ging in beroep tegen deze vordering omdat er volgens ons geen sprake was van een ‘doelbewuste elleboog’. Het Disciplinair Comité volgde deze beslissing en besliste om slechts twee speeldagen, waarvan één effectief, toe te kennen.
Het bondsparket kon zich echter niet verzoenen met deze beslissing en ging op zijn beurt ook in beroep. Dit omdat volgens hen 1) Atanga de intentie had om de speler te raken en 2) de bestraffing te licht is in verhouding tot de overtreding. Om dit te staven leverde het ook nieuwe videobeelden aan die in het eerste beroep niet voorhanden waren. Hierop besliste het Disciplinair Comité om tóch de eerste vordering van het bondsparket te volgen. Hierdoor is Atanga dus toch vier wedstrijden geschorst, waarvan drie effectief.

Gauthier Ganaye: “Deze uitspraak stemt ons tot ongeloof. Atanga had geen enkele intentie om Galarza van Genk in het gezicht te raken. Hij keek op het moment van de actie zelfs niet naar de speler in kwestie. Daarnaast raakt hij de speler weliswaar wel met de arm maar al zeker niet door middel van een elleboogstoot. Deze sanctie is dan ook volledig buiten proportie. We kunnen niet anders dan deze straf nu te aanvaarden maar we stellen ons grote vragen bij dergelijke beslissing. We zijn trouwens ook nieuwsgierig of het geval van de lijnrechter die meerdere van onze spelers heeft beledigd, met dezelfde vastberadenheid zal worden opgevolgd.”

CONTACT US
FOLLOW KVO ON SOCIAL MEDIA
en_GB