All NewsFINALE COMMUNICATIE IVM LICENTIEDOSSIER

FINALE COMMUNICATIE IVM LICENTIEDOSSIER

Na de berichtgeving van gisteren moeten we spijtig genoeg bevestigen dat er geen mirakeloplossing meer uit de bus is gekomen om een overname te verwezenlijken. Dit betekent dat KVO morgen geen volwaardig licentiedossier kan indienen bij het C-Sar.

Werner Van Oosterwyck: “Zonder licentie zakken we naar de tweede Amateurklasse maar daar kunnen wij de grote schuldenlast niet aflossen. In mijn hoedanigheid als tijdelijk bewindvoerder zal ik dus niet anders kunnen dan op 3 juni het faillissement van KV Oostende aanvragen. Ik besef dat dit een zware klap is voor een hele community: fans, (jeugd-)spelers, trainers, sponsors, medewerkers, vrijwilligers, … Ik denk zeker ook aan het fantastische team werknemers dat het afgelopen seizoen in moeilijke omstandigheden de club heeft draaiende gehouden en nu hun werk kwijtspeelt. Dit is een zwarte dag in mijn carrière als bewindvoerder. Ik hoop op zijn minst dat KVO op één of andere manier een doorstart kan nemen. Een stad als Oostende kan toch niet zonder voetbalclub op niveau vallen.”

“Ik wil ook nog even terugkomen op de beweringen van Paul Conway in de pers dat er medewerking was van hem in het overnamedossier. Dit kunnen we ten stelligste ontkennen:

– Aanvankelijk weigerde Paul Conway zelfs halsstarrig elke medewerking. Vóór de komst van mezelf als voorlopig bewindvoerder weigerde hij zelfs pertinent gesprekken tot overname.

– Na lange tijd elke onderhandeling te blokkeren en erna exuberante en veranderende eisen te stellen, was Paul Conway deze week inderdaad akkoord om zijn aandelen van de hand te doen voor een symbolische euro. Wél eiste hij nog € 600.000 op van zodra de overname in orde was. Wat dus op hetzelfde neerkomt als geld vragen voor de aandelen. Bovendien impliceert dit dat de andere aandeelhouders dan ook recht hadden op elk € 600.000.

– Dit terwijl de aandelen geen enkele waarde meer hadden. Integendeel, er hangen schulden aan vast. Geen enkele overnemer zou betalen om deze aandelen in handen te krijgen.

– Bij een overname door de investeerders van Mark Campbell zouden Paul Conway en de overige aandeelhouders bij een promotie naar 1A wél nog een bedrag overhandigd krijgen. Dit voorstel werd óók geweigerd door Conway.

– Hij is bovendien één van de hoofdschuldigen dat de club in deze situatie is terechtgekomen. Hij was aangeduid door de aandeelhouders om het beheer van de club in handen te nemen. Dit ontaardde echter in een volledig mismanagement en financiële malversaties. Denk maar aan € 5 miljoen betalen voor een speler van AS Nancy zodat de Franse club hun licentie behaalde. Met andere woorden, geld van KVO doorsluizen naar Nancy onder het mom van ’multi club ownership’.
Of het feit dat ‘factoring’ werd toegepast op transferinkomsten. Dat wil zeggen dat je het transferbedrag meteen uitbetaald krijgt, maar dat je er wel een fikse commissie op betaalt, waardoor je totale inkomsten op de transfer minder worden.

– Bovendien werden geschreven akkoorden niet gerespecteerd. Paul Conway engageerde zich – net als andere aandeelhouders – om garant te staan voor de gelden die nodig zijn om de licentie 2023-2024 te behalen. Deze ‘comfort letter’ werd nooit nagekomen, net als andere geschreven akkoorden.

– Hij creëerde de voorbije maanden een kluwen aan aandelenstructuren, stelde leningen ter beschikking aan woekerinteresten en de boekhouding werd maandenlang niet bijgehouden. Er werd zelfs geen jaarrekening neergelegd op het einde van het boekjaar.

– Omwille van dit wanbeleid werd ik in januari aangesteld als ‘voorlopig bewindvoerder’. Dit als gevolg van een totaal mismanagement van Paul Conway.

– Ook bij Esbjerg, Den Bosch, Barnsley en Nancy werd deze man weggehoond. Bij Esbjerg werden zijn aandelen zelfs afgenomen, iets wat hier helaas niet kon. Spijtig genoeg is KVO voorlopig wel het grootste slachtoffer van zijn praktijken.

– De vraag is of deze man niet zou moeten worden verbannen uit de internationale voetbalwereld. Hij speelt met clubs alsof ze niks voorstellen en elke emotie is hem vreemd. 

– We hebben dan ook verscheidene claims ingediend tegen hem en zijn vennootschappen. Hopelijk kunnen die leiden tot bepaalde schadevergoedingen.

Wat Mark Campbell betreft: hij kon aantonen dat ie bepaalde investeerders achter zich had staan. Hij maakte hier de voorbije weken ook al plannen voor de toekomst. Ging de overname uiteindelijk gelukt zijn? We zullen het nooit weten. Wel is het een feit dat één van Campbell zijn investeerders heeft afgehaakt omdat de aandelenoverdracht niet in orde kwam.  Dat is niet onlogisch, andere investeerders zouden daar wellicht ook op afhaken.

Dit nakende faillissement is eigenlijk een aaneenschakeling geweest van jaren aan opgestapelde schulden, leningen, dubieuze transacties en kosten en eigenlijk dus een totaal gebrek aan goed management. Hiervan wordt KV Oostende nu de dupe en dat is zeer betreurenswaardig.”

CONTACT US
FOLLOW KVO ON SOCIAL MEDIA
en_GB