All NewsINTERVIEW VD WEEK: IVAN DURDOV

INTERVIEW VD WEEK: IVAN DURDOV

Ivan Durdov is de naam van onze nieuwe aanvaller. Hij kwam over van het Sloveense Domzale en moet mee helpen om de Oostendse doelpuntenproductie omhoog te krijgen. Te beginnen woensdag tegen Antwerp.

Het gaat hard voor onze nieuwe aanvaller. Nog geen jaar geleden nog actief in de Kroatische tweede klasse, nu aan de vooravond van zijn debuut in de Belgische eerste klasse.
“Klopt, toen ik zes maanden geleden de overstap maakte naar Domzale, in de Sloveense eerste klasse, was het de bedoeling om er minimaal mijn seizoen uit te doen. Maar kijk, toen de KVO-trein voorbij kwam, was het duidelijk dat dit een unieke opportuniteit was. De Belgische competitie staat hoog aangeschreven en is de ideale opstap naar de top vijf-competities. Ik ben dan ook blij dat Domzale mee werkte aan deze transfer.

KVO scoort moeilijk, jij bent een aanvaller. Er zal dus wel wat druk op jouw schouders komen te liggen.
“Ach, daar lig ik niet wakker van. Ik kan enkel maar m’n best doen en dan zien we wel hé. Ik ben me bewust van mijn kwaliteiten. Ik ben present in de box en scoor vrij makkelijk. Daarnaast ben ik vrij snel voor mijn lengte (1.95m). Ik wil m’n ploegmaats zo goed mogelijk kunnen helpen om snel weg te geraken uit de gevarenzone. Degradatievoetbal is mij trouwens niet vreemd. In het seizoen 2021-2022 was het ook knokken met Orijent, maar behaalden we uiteindelijk nipt het behoud. OK,  de Kroatische tweede klasse is de Belgische eerste klasse niet, maar de druk is gelijkaardig. Het staat allemaal dicht op elkaar onderin. Onze twee thuismatchen winnen en de situatie ziet er al veel beter uit.”

Met Matej Rodin haalde KVO nog een Kroaat binnen. Maakt dat de aanpassing makkelijker voor jou?
“Zeker weten. Ik contacteerde Matej ook al vóór ik hier tekende. Hij was positief over deze club, de stad en de infrasctrutuur. Matej hielp me de eerste dagen ook op weg op praktisch vlak. Ik ben hem daar dankbaar voor. KVO heeft trouwens een connectie met Kroatische spelers. Enkele jaren geleden voetbalde Ante Palaversa hier nog. Ik speelde samen met hem bij de Kroatische jeugdelftallen. Ik sprak hem niet voor mijn komst hier maar dat zal ik zeker nog eens doen. Ex-KVO’ers Antonio Milic en Goran Milovic voetbalden dan weer voor mijn lokale club Hajduk Split. Ooit is het mijn droom om ook in het eerste elftal van Hajduk te staan. Maar eerst de focus op KV Oostende.”

Je thuisstad Split ligt ook aan de kust, je zult je dus snel thuis voelen in Oostende (lacht).
“Oostende doet me wel een beetje denken aan Split hoor. Het waait hier ook altijd (lacht). Ik kan het iedereen aanraden om eens naar Split te komen, de kristalblauwe Adriatische zee is er prachtig. De stad is er trouwens helemaal voetbalgek (ex KVO-trainer Adnan Custovic is nu asssistent bij Hajduk Split, van T1 Ivan Leko), net als heel Kroatië eigenlijk.”

Een land van vier miljoen inwoners dat al een WK-finale en twee halve finales speelde. Opmerkelijk toch.
“Klopt, dat komt omdat onze voetbalscholen en infrastructuur echt op punt staan en omdat er een echte sportmentaliteit heerst. Bovendien zijn Kroaten echt trots op hun land, ze verdedigen met hart en ziel de kleuren van het vaderland. De Kroatische nationale ploeg helpt andere Kroatische voetballers aan meer bekendheid en herkenbaarheid. Zelf ben ik altijd al fan geweest van aanvaller Mario Mandzukic. Daarom heb ik hier ook voor het rugnummer 17 gekozen, het nummer waarmee hij zoveel goals heeft gescoord.”

Hopelijk helpt het jou ook om hier de nodige goals te scoren Ivan.

CONTACT US
FOLLOW KVO ON SOCIAL MEDIA
en_GB