All NewsJUPILER PRO LEAGUE – SPEELDAG 15: CLUB BRUGGE – KV OOSTENDE 4 – 2

JUPILER PRO LEAGUE – SPEELDAG 15: CLUB BRUGGE – KV OOSTENDE 4 – 2

Voor aanvang van het streekduel tegen een geprikkelde landskampioen voerde coach Vanderhaeghe een aantal wissels door. D’Haese en de geblesseerde Dewaele verdwenen uit de ploeg, net als Urhoghide en Ambrose die uit voorzorg uit wedstrijdselectie gehouden werden. Beiden stonden op 1 kaart van een schorsing en bovendien was Ambrose licht geblesseerd. De Oostendse Jonkies Osifo en Wylin kwamen kregen voor het eerst dit seizoen een basisplaats. Atanga en Katelaris kwamen eveneens aan de aftrap. Bij thuisploeg zaten onder andere Odoi en Lang op de bank en kwam Nusa in de plaats van Olsen.

De eerste Brugse kans situeerde zich rond minuut 10 wanneer Jutgla op de Oostendse goalie besloot. De terugvallende bal werd door Nielsen naast geknald. Net voor het halfuur verscheen de infiltrerende Vanaken voor de Oostendse doelman maar Katelaris kwam in extremis tussenbeide. Net over het halfuur kwam de thuisploeg op voorsprong wanneer een oprukkende Vanaken Phillips met een grondscherend schot kansloos liet (1-0). De Oostendse reactie bleef niet uit. Hornby kopte een voorzet van Sakamoto op de doelman. Echter, het doelpunt viel aan de overzijde. Een Oostendse verdediger miskeek zich op een voorzet waarbij Jutgla de Oostendse goalie van dichtbij fusilleerde (2-0). Onyedika liet na een pass van Nielsen de kans op een volgend Brugs doelpunt liggen waarna de scheidsrechter voor de rust blies.

De Oostendse coach voerde tijdens de rust één wissel door. Albanese kwam in de plaats van Wylin. De eerste kans na de break was voor de thuisploeg maar Vanaken trapte rakelings naast. De thuisploeg kreeg al vrij vroeg in de tweede helft een strafschop na een fout van Sakamoto op Nusa. Jutgla trapte de elfmeter binnen het bereik van de Oostendse doelman. Na balverlies van Boyata kon Hornby op Mignolet afgaan en die schoof de bal voorbij de doelman (2-1). Via de vocale steun van onze supporters gingen de Kustboys op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er nadat McGeehan in de zestien door Boyate neergehaald werd. Na tussenkomst van de VAR wees de scheidsrechter naar de stip. Hornby stuurde de Brugse doelman vanop elfmeter naar de andere kant (2-2). Aan de overkant kreeg de thuisploeg opnieuw een strafschop na een ongelukkige handsbal van Tanghe. Nielsen versloeg vanop de stip de Oostendse doelman in twee tijden (3-2). De moedige bezoekers incasseerden een vierde treffer wanneer Katelaris een voorzet in eigen doel devieerde (4-2). Aan de overkant kwam de ingevallen D’Haese dicht bij een nieuwe aansluitingstreffer maar hij trapte de voorzet van Hornby over.

Goals: 33′ 1-0 (Vanaken), 39′ 2-0 (Jutgla), 58′ 2-1 (Hornby), 63′ 2-0 (Hornby, strafschop), 73′ 3-2 (Nielsen, strafschop), 80′ 4-2 (Katelaris, owngoal)
Yellow cards: 20′ Katelaris, 59′ Nielsen, 83′ Buchanan, 90’+3′ Albanese