All NewsJUPILER PRO LEAGUE – SPEELDAG 25: ZULTE WAREGEM – KV OOSTENDE 1 – 1

JUPILER PRO LEAGUE – SPEELDAG 25: ZULTE WAREGEM – KV OOSTENDE 1 – 1

De eerste thuisaanval was meteen raak wanneer Vossen Gano in het straatje stuurde. De ex-KVO’er kende geen problemen om de thuisploeg op voorsprong te brengen (1-0). Aan overzijde kreeg Urhoghide een unieke mogelijkheid maar hij trapte de bal zacht in de grijphanden van een alerte Bossut. We ontsnapten aan een tweede treffer wanneer Vossen alleen op de doelman mocht afgaan en eenvoudig afwerkte. Het doelpunt werd na tussenkomst van de VAR voor buitenspel afgekeurd. Op het kwartier werd bij de thuisploeg de aan de schouder geblesseerde Vormer gewisseld door Rommens. De bezoekers probeerden wel maar raakten nauwelijk in de zestien van Bossut. Aan de overkant moesten Tanghe en co voortdurend opletten voor de snelle omschakelingsmomenten. Met de rust in het zicht mocht Ambrose op avontuur gaan maar zijn voorzet bereikte niemand. Na een bezoekende defensieve fout kreeg Gano de kans om de score te verdubbelen maar Hubert redde met de voeten.

Tijdens de rust bleef Dwomoh Jr. in de kleedkamer terwijl McGeehan zijn wederoptreden deed na een periode van blessureleed. De kustboys begonnen goed aan de tweede helft met een ziedend schot van Sakamoto dat rakelings overging. Aan de overkant probeerde Brüls het met een ongevaarlijke poging dat overwaaide. Sakamoto, de bedrijvigste Oostendenaar liep iedereen voorbij maar niemand van de Oostendse voorhoede kon bij de bal. De kustboys probeerden wel maar kansen bijeen voetballen was een moeilijke opgave. Hornby probeerde het met een schuiver waarmee Bossut geen mee problemen kende. De bezoekers kwamen toch langszij wanneer Arase Hornby vond. De Oostendse spits knalde in de draai het leder voorbij een kansloze Bossut (1-1). Na de Oostendse gelijkmaker kregen we nog een boeiend slot maar de stand bleef ongewijzigd. Een resultaat waar beide teams niet mee tevreden konden zijn.

Goals: 4′ 1-0 (Gano), 75′ 1-1 (Hornby)
Yellow cards: 88′ Hornby
Referee: Dhr. Laforge
Team compositions:
Zulte Waregem: Bossut, Derijck, Sissako, Fadera, Vossen, Brüls, Ciranni (87′ Drambaev), Fila, Vormer (17′ Rommens), Miroshi (66′ Lopez), Gano
Invaders: Bostyn, Lopez, Drambaev, Rommens, Sormo, Ramirez, Braem, Hallaert, Dobbels
KV Oostende: Hubert, Tanghe (92′ Barac), Rodin, Urhoghide, Sakamoto, Arase, Amade (75′ Dewaele), Dwomoh Jr. (46′ McGeehan), Bätzner (60′ Durdov), Ambrose, Hornby
Invaders: Phillips, Barac, Boonen, Dewaele, Durdov, McGeehan, Capon