All NewsJUPILER PRO LEAGUE – SPEELDAG 26: KV OOSTENDE – SPORTING CHARLEROI 0 – 0

JUPILER PRO LEAGUE – SPEELDAG 26: KV OOSTENDE – SPORTING CHARLEROI 0 – 0

Thalhammer voerde een paar opvallende wissels door. Barac kreeg voor het eerst een basisplaats ten nadele van Tanghe. Ook Amade en Dwomoh vielen uit de startelf. Dewaele en McGeehan waren hun vervangers. Ambrose en Hornby moesten vooraan voor de Oostendse doelpunten zorgen. Mazzu, de bezoekende coach kende geen selectieproblemen en stelde een sterke ploeg op waar zelfs geen plaats was voor jongens als een Heymans en Morioka.
De bezoekers begonnen voortvarend aan de partij met een kans voor Bayo die Hubert op zijn weg vond. De thuisploeg reageerde met een afzwaaier van Arase en een kopballetje van Barac. De Zebra’s kwamen na een misverstand in Oostendse zestien bijna op voorsprong maar Sakamoto redde met volle risico voor de eigen gezondheid de bal van de lijn. Aan de overkant trapte Arese vanop de rand van de zestien pal in de handen van Koffi. Barac redde een doelrijpe kans wanneer hij zich voor een schot van zorgane gooide. Aan de overkant kreeg McGeehan een unieke mogelijkheid maar hij talmde te lang waardoor zijn poging in extremis werd afgeblokt. Hornby kopte net over het halfuur een hoekschop van Sakamoto hoog over het bezoekende doel waarna de eerste helft naar de rust kabbelde.

Beide teams kwamen ongewijzigd uit de kleedkamer. De kustboys begonnen met goede intenties aan de tweede helft maar in de zestien raken was aanvankelijk een moeilijke opgave tot Ambrose op avontuur ging maar zijn schot werd door een alerte Koffi uit zijn doel geranseld. De thuisploeg bleef het gevaarlijkst met een onder andere een doelpunt van Hornby dat voor buitenspel afgekeurd werd. De ingevallen Heymans kwam dicht bij de openingstreffer maar zijn schot werd afgeblokt en aan de overkant liet de vrijstaande Hornby een unieke kans liggen om de kustboys op voorsprong te trappen. Ook Ambrose kreeg nog een kansje maar zijn kopbal werd door de doelman gepakt, waarna de scheidsrechter de wedstrijd naar de statistieken floot.