All NewsJUPILER PRO LEAGUE – SPEELDAG 27: krc genk – KV OOSTENDE 3 – 0

JUPILER PRO LEAGUE – SPEELDAG 27: krc genk – KV OOSTENDE 3 – 0

Voor de moeilijke uitwedstrijd tegen de leider uit de Jupiler Pro League gaf onze coach het vertrouwen aan de ploeg die vorige week tegen Charleroi een punt pakte. Wouter Vrancken kende enkel positieve selectieproblemen en kon zijn sterkst mogelijke ploeg aan de aftrap brengen.

Oostende begon voortvarend aan de partij maar de eerste halve kans was voor de thuisploeg. Een hoekschop werd net niet door Munoz over de fatale lijn getikt maar de volgende corner was wel raak. De ongedekte Munoz kon in de tweede zone de bal simpel voorbij een kansloze Hubert tikken (1-0). In de fase voorafgaand aan de Genkse openingstreffer had Paintsil reeds de paal geraakt. De Oostendse reactie volgde snel maar Bätzner was te verrast om een slecht uitverdedigen van McKenzie af te straffen. De ijverige Sakamoto dolde met Heynen maar zijn voorzet werd door McGeehan in de handen van Vandevoordt gekopt. Aan de overkant zoefde een schot van Arteaga rakelings naast en trapte Munoz van ruime afstand in de handen van een alerte Hubert. Na een snelle Genkse omschakeling vond Tresor Samatta en die versloeg de Oostendse goalie met een overhoekse trap (2-0), waardoor de opdracht voor McGeehan en co nog moeilijker werd.

Thalhammer voerde twee wissels door aan de rust. Urhoghide en Bätzner bleven in de kleedkamer voor Capon en Atanga. El Khannouss scoorde onmiddellijk met een afgeweken trap maar het doelpunt werd na tussenkomst van de VAR voor buitenspel afgekeurd. De volgende kans was opnieuw voor de thuisploeg maar Hrosovsky knalde in de vlucht over. Ondanks de aanhoudende druk van de thuisploeg kreeg McGeehan een grote kans maar Vandevoordt ranselde de trap uit zijn doelvlak en zag Ambrose een poging in hoekschop afgeblokt worden. Hornby kreeg eveneens een mogelijkheid maar kopte net naast de kooi van een aan de grond genagelde thuisdoelman. Na een vrije trap van Sakamoto lieten Barac en McGeehan de aansluitingstreffer liggen. Zoals vaak viel het doelpunt aan de overkant. Tresor vond Paintsil en die kende van dichtbij geen genade met Hubert (3-0). In het slot van de partij besloot de ingevallen Sor op de goed uitgekomen Hubert waarna Vergoote de partij naar de statistieken floot.

Goals: 8′ 1-0 (Munoz), 40′ 2-0 (Samatta), 74′ 3-0 (Paintsil)
Yellow cards: 12′ Bätzner, 27′ Cuesta, 34′ Urhoghide, 77′ Ambrose, 92′ Ouattara
Red cards:
Referee: Dhr. Vergoote
Team compositions:
KRC Genk: Vandevoordt, McKenzie, Arteaga, Heynen (46′ Ouattara), Tresor (85′ El hadji) , Hrosovsky, Munoz, Paintsil (85′ Sor), El Khannouss (85’Castro), Cuesta, Tolu (11′ Samatta)
Invaders: Castro, Ouattara, Sadick, El Hadji, Sor, Carstensen, Preciado, Penders
KV Oostende: Hubert, Rodin, Barac, Urhoghide (46′ Capon), Arase (60′ Ndicka), Dewaele (Dwomoh Jr.), McGeehan, Bätzner (46′ Atanga), Ambrose (78′ Berte), Hornby
Invaders: Phillips, Capon, Tanghe, Ndicka, Dwomoh Jr., Atanga, Berte

CONTACT US
FOLLOW KVO ON SOCIAL MEDIA
en_GB