All NewsJUPILER PRO LEAGUE – SPEELDAG 32: STVV – KV OOSTENDE 5 – 0

JUPILER PRO LEAGUE – SPEELDAG 32: STVV – KV OOSTENDE 5 – 0

Voor de belangrijke uitwedstrijd in het Daio Wasabi Stayen Stadium (Stayen) haakte woelwater Ambrose af wegens een blessure. Bätzner, Tanghe, Capon en D’Haese kregen voor deze zespuntenwedstrijd een basisplaats. De thuisploeg kende geen selectieproblemen en kon een competitieve ploeg aan de aftrap brengen waar Bruno voor de doelpunten moest zorgen.
De bezoekers begonnen gretig aan de partij met een grote kans voor Bätzner. De jonge Duitser besloot vanuit een scherpe hoek op de thuisdoelman. De eerste kans aan de overkant was wel raak. Teixeira kopte een vrije trap hard voorbij Hubert (1-0). De bezoekers reageerden via McGeehan die zijn puntertje afgeblokt zag worden. De wedstrijd ging goed op en neer. De volgende kans was er eentje voor de thuisploeg maar de hakbal van Reitz werd door Rodin van de lijn gered. Net over het halfuur kreeg Hayashi een enorme kopkans maar de Japanner liet het na om de score te verdubbelen. Kort daarop ranselde Hubert een schuiver van Reitz uit zijn doelvlak. Na Truiens handsbal in de zestien weigerde De Cremer de bal op de stip te leggen . Kort voor de break stuitte Dewaele Bocat foutief in de zestien. Bruno kende geen genade en verdubbelde vanop stip de Limburgse voorsprong (2-0). Nadien ontsnapte Bocat aan een tweede gele kaart na een foutieve tackle op D’Haese, maar De Cremer liet de tweede gele kaart onbegrijpelijk op zak. Dit was niet de eerste twijfelachtige beslissing van de scheidsrechter want eerder ‘vergat’ hij een elfmeter te fluiten voor de kustboys.
Coach Thalhammer gooide zijn troeven op tafel en bracht Durdov en D’Arpino op de mat en dit ten nadele van Dewaele en D’Haese. De bezoekers begonnen met goede intenties aan de tweede helft met een poging voor de ingevallen D’Arpino maar de Fransman zag zijn schot gered worden door Schmidt. Net over het uur diepte Reitz na een combinatie de score verder uit waardoor de achterstand onoverbrugbaar werd (3-0). Met nog een kwartier te spelen kwam Hara dicht bij een 4de Truiens doelpunt maar de landgenoot van Sakamoto kon net niet afwerken. Na het derde Truiense doelpunt leek de veer bij de bezoekers gebroken en kreeg de thuisploeg vrij spel. Bruno zag zijn kans schoon en prikte zijn tweede van de avond voorbij de wanhopige Hubert (4-0). In het slot van de partij kreeg de ingevallen Durdov de kans op de spreekwoordelijke eerredder maar ook die kans werd verkeken. Aan de overkant trapte de ingevallen Dumont de forfaitscore op het bord (5-0), waarna De Cremer een einde maakte aan de lijdensweg van de kustboys.

Goals: 12′ 1-0 (Teixeira), 43′ 2-0 (Bruno, strafschop), 62′ 3-0 (Reitz), 79′ 4-0 (Bruno), 88′ 5-0 (Dumont)
Yellow cards: 22′ Bocat, 58′ Rodin
Referee: Mr. De Cremer
Team compositions:
STVV: Schmidt, Hashioka (87′ Janssens), Smets, Teixeira, Bauer, Bocat (46′ Koita), Okazaki, Reitz (81′ Dumont), Boya, Hayashi (46′ Hara), Bruno (89′ Kaya)
Invaders: Janssens, Van Dessel, Dumont, Coppens, Hara, Koita, Kaya
KV Oostende: Hubert, Tanghe, Rodin, Capon (63′ Medley), D’Haese (46′ D’Arpino), McGeehan, Sakamoto, Dewaele (46′ Durdov), Ndicka (70′ Atanga), Bätzner, Hornby
Invaders: Phillips, Medley, Wylin, D’Arpino, Arase, Atanga, Durdov

CONTACT US
FOLLOW KVO ON SOCIAL MEDIA
en_GB