All NewsJUPILER PRO LEAGUE – SPEELDAG 9: CERCLE BRUGGE – KV OOSTENDE 2 – 2

JUPILER PRO LEAGUE – SPEELDAG 9: CERCLE BRUGGE – KV OOSTENDE 2 – 2

Voor de belangrijke uitwedstrijd op Jan Breydel kwam D’Haese in de plaats van de geschorste Albanese.  Bij de thuisploeg begon Miangue in de plaats van Torres.
De rode lantaarn begon enthousiast aan de partij met een opportunistische poging in de handen van Hubert.  De bezoekers reageerden met een schot van Hornby, dat voorlangs ging. Na een fout van Urhoghide net voor de zestien trapte Hotic de vrije trap in de Oostendse muur. Hoewel het initiatief bij de thuisploeg lag kreeg Hornby de uitgelezen kans om na een hoekschop de kustploeg op voorsprong te trappen. Onze Schot was te verrast en knalde hoog over.  De beste kansen waren voor de thuisploeg. Hotic vond Denkey alleen voor doel, maar die besloot in een tijd op de voeten van een alert reagerende Hubert. De Kustboys speelden in dit wedstrijdgedeelte te onzuiver waardoor de voorspelers niet bereikt werden. Een schicht van Van Der Bruggen kaatste via de onderkant van de lat terug het veld in. Het was dus niet onverwacht dat de Vereniging de score opende.  Na een haakfout van Medley op Hotic legde Lardot de bal op de stip. Echter, tot wanhoop van de thuisaanhang trapte Denkey de elfmeter via Hubert in hoekschop. Denkey maakte zijn fout goed door de hoekschop na een scrimmage binnen te tikken (1-0). Na de Brugse voorsprong zagen we een korte Oostendse opflakkering met individuele acties van Sakamoto en D’Haese. Net voor de break incasseerden de Kustboys een tweede treffer wanneer Ueda Hubert te grazen nam (2-0).

Een ontevreden Vanderhaeghe greep tijdens de pauze in en voerde 3 wissels door.  Rocha, Urhoghide en Bätzner bleven in de kleedkamer voor McGeehan, Berte en Katelaris. Ueda kreeg net na de break een niet te missen kans maar trapte van dichtbij hoog over de bezoekende muit. Net op het uur dreigden de Kustboys voor het eerst met een schot van Berte waar de thuisdoelman de meubelen redde, McGeehan zag zijn rebound gered worden door Miangue, die de bal net voor de fatale lijn wegwerkte. Aan de overzijde kopte Marcelin een vrije kopkans over het bezoekende doel.  Na handsbal in de thuisdefensie legde  Lardot na tussenkomst van de VAR de bal op de stip.  Ambrose knalde de elfmeter op de doelman maar Sakamoto legde de rebound voor de voeten van Ambrose die het ronde ding nu wel binnentrapte (2-1).  Net na de aansluitingstreffer besloot D’Haese op de thuisdoelman en kon McGeehan net niet bij een voorzet van Atanga. Na een persoonlijke actie van Ambrose werd onze dribbelaar in de zestien gehaakt.  De Oostendse spits  knalde de elfmeter  voorbij de thuisdoelman (2-2).  Majecki hield zijn netten schoon wanneer McGeehan alleen voor hem verscheen. In de slotfase drukten de Kustboys door en gingen tevergeefs op zoek naar een derde treffer.

Goals: 37’ 1-0 (Denkey), 43’ 2-0 (Ueda), 75’ 2-1 (Ambrose),  82’ 2-2 (Ambrose, strafschop)
Yellow cards: 8’ Urhoghide, 40’ Rocha, 74’  McGeehan
Referee: Mr. Lardot
Team compositions:
Cercle Brugge: Majecki, Popovic, Decostere, Miangue, Marcelin (71’ Daland), Hotic, Da Silva Lopes, Van Der Bruggen (62’ Vanhoutte), Denkey, Deman (88’ Gboho), Ueda (89′ Wilke)
Invaders: Bruzzese, Heitor, Daland, Vanhoutte, Francis, Gboho, Wilke
KV Oostende: Hubert, D’Haese, Urhoghide (46’ McGeehan), Tanghe, Medley (64’ Capon), Sakamoto, Dewaele, Rocha (46’ Katelaris), Bätzner (46’ Berte), Ambrose, Hornby (59’ Atanga)
Invaders: Phillips, Katelaris, Capon, Amade, Atanga, McGeehan, Berte


CONTACT US
FOLLOW KVO ON SOCIAL MEDIA
en_GB