All NewsKVO OFFICIEEL FAILLIET VERKLAARD, UPDATE OVER MOGELIJKE DOORSTART.

KVO OFFICIEEL FAILLIET VERKLAARD, UPDATE OVER MOGELIJKE DOORSTART.

Vandaag, 4 juni, werd de NV KV Oostende door de ondernemingsrechtbank in Brugge officieel failliet verklaard. Omdat de VZW één BTW-eenheid vormt met de NV zal ook deze nog worden geschrapt. Advocaat Patrick Content werd aangeduid als curator. Intussen wordt er achter de schermen verder gewerkt aan een hoopvol verhaal voor de toekomst van het Oostendse voetbal.

Voor de jeugdwerking is er – zoals eerder vermeld – al een oplossing. Dankzij de steun van trouwe partners Gino Vanderhaeghen van Noordzee Interieur, Carlo Durie van Ford Unicars en Luc Dekimpe van Schilderwerken Dekimpe wordt een nieuwe VZW opgericht waaronder de jeugd sowieso al kan aantreden. Dit sowieso op gewestelijk niveau, maar na positieve gesprekken met de KBVB en Voetbal Vlaanderen is er goede hoop dat we ook met provinciale jeugd zullen kunnen aantreden.

Er wordt ook nog steeds gezocht naar een oplossing voor het eerste elftal. Na veel juridisch onderzoek kunnen we alvast zeggen dat een doorstart in eerste provinciale onder de naam KV Oostende en met het stamnummer 31 niet meer mogelijk is. Dit omdat in dit scenario enerzijds de bondsschulden van € 282.000 moeten worden betaald vóór midden juni, maar ook omdat er toekomstige juridische procedures kunnen worden gelinkt aan het stamnummer 31. Dit betekent dat er een reëel risico bestaat dat er later nog honderdduizenden euro’s moeten worden betaald. Een té groot risico dus om voor behoud van het stamnummer te gaan.

Als we een doorstart willen maken op een hoger niveau dan vierde provinciale kan het dus enkel via een samensmelting met een andere club in de omtrek van 30 kilometer. In samenspraak met het Kabinet van de Burgemeester zijn er zijn al gesprekken geweest met verschillende clubs en dat tempo wordt nog verder opgevoerd. Er zal een afvaardiging van de supporters betrokken worden in dit proces eens de gesprekken concreter worden. De tijd is de grootste vijand, maar er wordt alles aan gedaan om naar komend seizoen toe een nieuw, financieel gezond en ambitieus project te kunnen voorstellen.

CONTACT US
FOLLOW KVO ON SOCIAL MEDIA
en_GB