All NewsSELECTIE EN VOORBESCHOUWING: KV OOSTENDE – UNION SINT-GILLOISE

SELECTIE EN VOORBESCHOUWING: KV OOSTENDE – UNION SINT-GILLOISE

Selection (20): Hubert, Phillips, Urhoghide, Medley, Katelaris, Tanghe, Osifo, Wylin, Capon, Ndicka, Amade, Albanese, Bätzner, McGeehan, Boonen, Sakamoto, Mebude, Berte, Ambrose, Hornby.
Injured: D’Haese, Dewaele, D’Arpino
Suspended: Atanga (2/3), Musayev (rood beloftenwedstrijd)
Not selected: Schelfhout, Badu, Govaers, Rocha, Koziello, Stiers.
Remarks: Morgen vallen nog twee speler af.

Preview:
Zondagavond ontvangen Vanderhaeghe en co in de eigen Diaz Arena met Union SG de Belgische vicekampioen. De Brusselaars kenden dit seizoen een aarzelende start met 4 op 9 maar slopen ondertussen naar een met Club Brugge gedeelde derde plaats van het klassement. De ploeg van Karel Geraerts won haar 3 laatste wedstrijden, waarvan 2 op verplaatsing. In de Europa League doen de hoofdstedelingen het eveneens zeer goed met 9 op 9.

Inkomende/uitgaande transfers:
De Brusselaars zagen gedurende het tussenseizoen met Undav en Mitoma (Brighton) en Nielsen (Club Brugge) een aantal sleutelfiguren vertrekken. Ook zorgde het vertrek van Felice Mazzu naar Anderlecht voor ophef in Brussel. Anderzijds bleven sterkhouders zoals Moris, Teuma, Nieuwkoop, Lapoussin en Vanzeir de traditieclub trouw. Union huurde van zusterclub Brighton & Albion Hove Simon Adingra, een Ivoriaanse linksbuiten met een huidige marktwaarde van 4 miljoen euro. Een speler die zowel in de vaderlandse competitie als op Europees vlak ondertussen zijn nut bewees. De Nigeriaanse spits Boniface (Bodo/Glimmt) werd dan weer de duurste inkomende transfer ooit van de Brusselaars. Hij liet ook al mooie dingen zien, net als aanvaller Gustaff Nilsson.

Vorige wedstrijd:
Vorige week won de Brusselse traditieclub met 2-1 van Cercle Brugge. De Brusselaars kenden enkel na de aansluitingstreffer wat problemen maar wonnen uiteindelijk relatief gemakkelijk van de Vereniging.
Geraerts trad aan met de volgende spelers: Moris, Kandouss, Burgess, Van Der Heyden, Lapoussin, Lynen, Amani, Teuma, Adingra, Vanzeir en Boniface. Nieuwkoop, Puertas, Sykes en Nilsson vielen in.
Doelpunten: Vanzeir en Adingra zorgden voor de Brusselse doelpunten. Ghobo zorgde voor het enige Brugse doelpunt.

Spelersnieuws USG:
Tegen Cercle waren Ayensa en Machida geblesseerd. Afwachten of zij fit zullen zijn.

Vorige seizoen:
Vorig seizoen verloren de Kustboys met liefst 1-7 van de Brusselaars. Undav was toen de grote boeman met 4 treffers. De overige Brusselse treffers kwamen op naam van Burgess (2x) en Nielsen (1x). Ambrose scoorde toen de spreekwoordelijke eerredder. In de terugwedstrijd nam KVO een kleine revanche door Union op 1-1 te houden.

Noteworthy:
– De ploeg van Geraerts scoorde 19 keer maar incasseerde ook al 15 tegentreffers, dat is eentje minder dan KVO.
– In Oostende bestaat er een supportersclub van Union met de naam Union Sailors.
– Karel Geraerts was van juli 2017 tot midden september 2017 gedurende een korte periode Sportief coördinator bij de Kustboys.
– Vorig seizoen werd het maar liefst 1-7. De zwaarste thuisnederlaag ooit, samen met de 0-6 tegen Lierse (1999) en 1-7 tegen Kortrijk (2015).
– Union scoort het meest uit hoekschoppen (3x).

Game Management:
Scheidsrechter: Dhr.Alexandre Boucaut
Assistenten: Dhr. Quentin Lesceux en Dhr. Bryan Bijnens
4de official: Dhr. Kevin Debeuckelaere
VAR: Dhr. Wim Smet

CONTACT US
FOLLOW KVO ON SOCIAL MEDIA
en_GB