All NewsVOORBESCHOUWING EN SELECTIE: KV OOSTENDE – KV KORTRIJK

VOORBESCHOUWING EN SELECTIE: KV OOSTENDE – KV KORTRIJK

Selection (22): Hubert, Phillips, Tanghe, Urhoghide, Katelaris, Medley, Capon, Osifo, Ndicka, D’Haese, Amade, Rocha, Dewaele, McGeehan, Sakamoto, Albanese, Boonen, Musayev, Bätzner, Atanga, Ambrose, Hornby, . 
Injured: Badu, D’Arpino
Suspended: /
Not selected:: Schelfhout, Govaers, Wylin, Koziello, Berte, Mebude. 
 

Preview:
Zondagavond treffen de Kustboys in de eigen Diaz Arena met KV Kortrijk een gouwgenoot uit het zuidwesten van onze provincie. In het kader van het behoud wordt het onderlinge treffen een echte zespuntenwedstrijd.
Een thuiszege zorgt ervoor dat de troepen van onze nieuwe trainer Dominik Thalhammer een rechtstreekse concurrent een (mentale) tik kunnen geven. Bovendien zorgt een driepunter ervoor dat we terug naar boven mogen kijken in het klassement. 
Onze tegenstander speelde afgelopen week 1-1 gelijk tegen Cercle Brugge. Gezien het belang van de komende partij leggen de Kortrijkzanen gratis bussen in voor haar supporters.

Inkomende/uitgaande transfers:
KVK was gedurende het tussenseizoen actief op de transfersmarkt: De Neve (Zulte Waregem), Messaoudi (JS Saoura), Vandenberghe (Deinze), Bruno (Bursaspor), Avenatti (Standard Luik) en Lamkel Ze (Antwerp) werden definitief binnengehaald. Dessoleil (Antwerp), Keita (Lyon), Tanaka (Shonan Bellmare), Sych (Lviv) en Loncar (Ferencvaros) werden voor een jaar gehuurd van hun respectievelijke moederclubs. Jonckheere, Sainsbury en Rougeaux waren einde contract en verlieten de club. Palversa en Morena keerden na een huurperiode naar hun ploeg van oorsprong terug. Badamosi trok definitief naar Cukaricki en Tabidze zocht zijn geluk bij het Georgische Tbilisi.

Previous match:
Afgelopen zondag speelde de Veeka in haar vertrouwde Guldensporenstadion 1-1 gelijk tegen de Vereniging uit Brugge. de bezoekers domineerden de eerste helft en kwamen reeds vroeg op voorsprong maar lieten het na om die voorsprong verder uit te diepen. Na de rust nam de thuisploeg het heft in handen en werd hiervoor beloond met een late gelijkmaker. Beiden teams kwamen in het absolute slot van de partij elk dicht bij een winnende treffer maar het bleef het bij een billijk gelijkspel. Een resultaat waar Custovic en co zich niet tevreden mee konden stellen.

Goals: Popovic (Cercle) en Messaoudi (Kortrijk)
Custovic speelde tegen Cercle Brugge met de volgende ploeg: Ilic, Wanatabe, Sych, Mbayo, Keita, Avenatti, Lamkel Zé, Dessoleil, Vandendriessche, D’Haene en Radovanovic. Messaoudi, Loncar en Bruno vielen in.

Spelersnieuws:
– Sterkhouder Selemani ontbrak tegen Cercle en wordt (wellicht?) klaargestoomd voor de kelderkraker aan de kust.
– Tegen de Vereniging ontbraken ook de geblesseerden Henen, Tanaka en Kadr.
– Na een incident tegen Zulte Waregem kreeg Pape Habib Gueye het rode karton te zien.  De spits kreeg hiervoor een schorsing van 3 speeldagen en zal er tegen de Kustboys alvast niet bijlopen.

Vorig seizoen :
Vorig seizoen won KV Kortrijk in de Diaz Arena met 0-2 van KV Oostende. D’Haene en voormalig KVO-aanvoerder Vandendriessche zorgden voor de Kortrijkse treffers.
In het tussenseizoen won de Veeka een oefengalop op De Schorre met 4-5 van de Kustboys.  

Noteworthy:
– Bij de Kortrijkzanen zijn heel wat voormalig KVO-ers actief. Vooral op de bank dan met hoofdtrainer Custovic en assistenten Akpala, Hempte en Deman. Natuurlijk speelt ook onze voormalige aanvoerder Kevin Vandendriessche er. 
– Tot voor kort was Michiel Jonckheere speler van KV Kortrijk, maar na zijn aflopend contract hield hij het voor bekeken als profvoetballer en werd fulltime jeugdtrainer bij de Kustboys.
– Kortrijk verloor 4 van haar 7 uitwedstrijden en dat allemaal tegen topclubs (Union, Club, Anderlecht en Genk). Op Mambour werd gelijkgespeeld tegen Charleroi en tegen de rechtstreekse tegenstanders (Seraing en Eupen) werd 6 op 6 behaald.

Game Management:
Referee: Mr. Wim Smet
Assistenten: Dhr. Mathias Hillaert en Dhr. Ruben Wyns
4de official: Dhr. Tom Stevens
VAR: Mr. Kevin Van Damme

CONTACT US
FOLLOW KVO ON SOCIAL MEDIA
en_GB