All NewsVOORBESCHOUWING: ROYAL ANTWERP FC – KV OOSTENDE

VOORBESCHOUWING: ROYAL ANTWERP FC – KV OOSTENDE

Selection (20): Hubert, Phillips, Tanghe, Urhoghide, Medley, Osifo, Ndicka, D’Haese, Wylin, Sakamoto, Albanese, Dewaele, Bätzner, Boonen, Rocha, McGeehan, Mebude, Berte, Ambrose, Hornby.
Injured: Katelaris (achillespees), D’Arpino, Amade (knie).
Suspended: Atanga (3/3), Musayev (kaart bij beloften)
Not selected: Schelfhout, Badu, Capon, Govaers, Koziello, Stiers.
Remarks: Capon krijgt rust met het oog op de wedstrijd van zondag. Hornby heeft nog last aan de knie na zijn wissel van afgelopen zondag, afwachten of hij morgen kan spelen.

Preview:
Donderdagavond trekken de Kustboys naar de Bosuil waar het ambitieuze Royal Antwerp FC partij gegeven wordt. De ploeg van Van Bommel prijkt met 30 punten uit 12 wedstrijden op een 2the plaats met één punt achterstand op KRC Genk, de nieuwe competitieleider. Afgelopen zondag werd Antwerp op Standard koud gepakt en verloor de partij met duidelijke 3-0 cijfers.


Inkomende/uitgaande transfers: Paul Gheysens, de West-Vlaamse eigenaar van het stamnummer 1 maakte van een slapende reus opnieuw een toonaangevende ploeg. Na de Europese uitschakeling heeft de West-Vlaamse projectontwikkelaar 2 belangrijke doelen.  De excentrieke voorzitter wil de grote rivaal uit Brugge van de troon stoten, maar wil ook de Belgische beker in zijn prijzenkast.

In functie hiervan waren de Antwerpenaars zeer actief op de transfermarkt. Valencia (independentie), Scott (Bayern Munchen) Verhulst (Appolon Smyrnis), Stengs (Nice), Avila (Boca Juniors) en Muja (Drita) maakten de overstap naar het stamnummer 1. De meest opvallende aanwinsten zijn Toby Alderweireld (Al-Duhai), Vincent Janssen (CF Monterrey) en Jurgen Ekkelenkamp (Hertha Berlijn). 
Uiteraard waren er heel wat vertrekkers. Met onder andere Buta, Eggestein, Mbenza, Benson Boya, Dessoleil, Dwomoh, Verstraete, de Sart en zorgenkind Lamkel Zé vertrok bijna een volledige ploeg.

De ploeg wordt geleid door Mark Van Bommel die Brian Priske als coach opvolgde.

Vorige wedstrijd:
Afgelopen zondag verloor Antwerp in het Defrasnestadion enigszins verrassend van Standard. Na een vliegende start van de Rouches stond na amper 10 minuten de 3-0 eindstand al op het scorebord. Ex-KVO’er Bataile werd aan de rust vervangen door De Laet.

Van Bommel speelde met de volgende selectie op Luik: Butez, Bataille, Alderweireld, Pacho, Vines, Gerkens, Yusuf, Janssen, Ekkelenkamp, Muja, Frey. De Laet, Nainggolan, Michel-Ange Balikwisha, Stengs en Scott vielen in.

Doelpunten: Balikwisha, Dragus en Canak zorgde voor de Luikse doelpunten.

Spelersnieuws Antwerp: Tegen Standard Luik kon Van Bommel beroep doen op zijn volledige selectie waar enkel Haroun ontbrak wegens een blessure.  De Nederlandse trainer zette met De Laet en Nainggolan zelfs twee absolute sterkhouders op de bank. Die laatste is na het ‘e-sigaret-incident’ tijdelijk naar de B-kern verwezen.

Vorige seizoen:
Vorig seizoen verloren de Kustboys kansloos met 3-0 op de Bosuil. Fischer, Frey en Benson maakten na de rust het verschil.

Noteworthy:
– In haar eigen iconische stadion zijn de Reds tot nu ongeslagen. De Laet en co haalden thuis een 18 op 18. Zo’n reeks is van januari 1997 geleden.
– Antwerp incasseerde 82% van zijn tegengoals in de eerste helft
– KVO scoorde al vijf wedstrijden op rij minimaal één doelpunt.

Game Management:
Referee: Mr. Bert Put
Assistenten: Dhr. Rien Vanyzere en Dhr. Thibaud Nijssen
4de official: Dhr. Quentin Pirard
VAR: Dhr.  Nathan Verboomen

CONTACT US
FOLLOW KVO ON SOCIAL MEDIA
en_GB