Alle NieuwsEUROPE PLAY-OFFS – SPEELDAG 6: STANDARD LUIK – KV OOSTENDE 1 – 3

EUROPE PLAY-OFFS – SPEELDAG 6: STANDARD LUIK – KV OOSTENDE 1 – 3

Wedstrijdverslag:
De ploeg van Blessin won na een uitstekende wedstrijd met 1-3 van Standard Luik, waar aanvoerder Kevin Vandendriessche in stijl afscheid nam met 2 doelpunten.

De kustboys kwamen vroeg op voorsprong na een mooie combinatie. De technisch vaardige Bätzner vond  de afscheidnemende Vandendriessche met de hak en die versloeg Gillet in de korte hoek (0-1). De gelijkmaker volgde snel wanneer Balikwisha centraal voor doel eenvoudig kon scoren (1-1).  De kustboys reageerden via Ndicka maar de Fransman besloot op Gillet. De bezoekers kregen de beste kansen terwijl de thuisploeg het met halve kansjes moesten stellen. D’Haese zag zijn plaatsbal net over gaan terwijl Ndicka op de vuisten van Gillet besloot. De laatste uitgespeelde kans voor rust was voor Bätzner. De jonge Duitser omspeelde de goalie maar zijn poging werd door de teruggesnelde Ngoy van de lijn gered.

Tijdens de rust werd D’Haese gewisseld door Tanghe. De bezoekers kwamen gretig uit de kleedkamer met een doelpunt tot gevolg.  Aanvoerder Vandendriessche  vond Boonen en die trapte de bal via de paal in het doel (1-2)Voor Vandendriessche werd zijn ‘uitwuifwedstrijd’ eentje om niet te vergeten want op pass van de ingevallen Thiam kon hij zijn tweede treffer van de avond scoren (1-3). De ploeg van Blessin bleef na de geruststellende voorsprong verder voetballen.  Ndicka strafte een missertje van Gillet net niet af,  terwijl aan de overkant Gavory een zeldzame Luikse kans overtrapte.  De ploeg van Leye zag tegen een goed combinerend Oostende serieus af.  In het slot van de wedstrijd kreeg Vandendriessche zijn dikverdiende applausvervanging en debuteerde jonkie Osifi bij KVO.


Gele kaarten: 62′ Klauss, 90′ Laifis, 93′ Ndicka

Doelpunten: 6′ 0-1 (Vandendriessche), 13′ 1-1 (Balikwashi), 49′ 1-2 (Boonen), 61′ 1-3 (Vandendriessche)

Scheidsrechter: Dhr. Smet

Ploegsamenstellingen:
Standard Luik: Gillet, Laifis, Calut (57′ Vanheusden), Siquet (81′ Jans), Delferriere (65′ W. Balikwisha), Ngoy, Shamir (81′ Pavlovic), Gavory, Klauss, Tapsoba, Balikwashi
Invallers: Balikwisha, Pavlovic, Fai, Dussenne, Vanheusden, Jans, Epolo

KV Oostende: Hubert, Jäkel, Theate, Bataille, D’Haese (46′ Tanghe), D’Arpino, Vandendriessche (86′ Patoulidis), Boonen (86′ Osifo), Bätzner (55′ Thiam), Ndicka, Kvasina
Invallers: Castro, Tanghe, Berte, Marquet, Patoulidis, Osifo, Thiam

NEEM CONTACT OP
VOLG KVO OP SOCIAL MEDIA
nl_NL