Alle NieuwsFEYENOORD – KVO 2-0

FEYENOORD – KVO 2-0

KVO zakte af naar Rotterdam zonder Fraser Hornby (verder uitsluitsel over zijn schouderblessure moet nog volgen), Fanos Katelaris (herstellende van covid) en Brecht Capon (uit voorzorg). Ook Albanese en Koziello maakten de verplaatsing niet mee.

De wedstrijd begon al meteen in mineur voor KVO. Na een aanval met een buitenspelgeurtje maaide doelman Phillips de Rotterdamse aanvaller onderuit en dat resulteerde al meteen in een penalty. Kokcu zette al na drie minuten de 1-0 op het bord.
Na een kleine tien minuten kreeg KVO dé kans op de gelijkmaker maar McGeehan zag zijn kopbal naast gaan. De boeiende openingsfase kreeg geen vervolg en de wedstrijd werd getypeerd door veel middenveldspel. Feyenoord-aanvaller Danilo kreeg wel nog twee goede kopkansen maar hij vond twee keer Phillips op zijn weg. KVO kon enkel dreigen met afstandsschotjes van Sakamoto en McGeehan. Ruststand: 1-0.

In de tweede helft vielen opnieuw weinig kansen te noteren. Toch verdubbelde Feyenoord de voorsprong. Eerst trapte Wieffer nog op de paal maar vijf minuten later zorgde de 16-jarige Sauer via een afgeweken trap voor de 2-0. KVO kon enkel nog dreigen via Boonen maar diens trap ging van dichtbij over. Invallersdoelman Schelfhout moest één keer in actie komen op een knal van Wieffer. Eindstand: 2-0.

Opstelling: Phillips (69′ Schelfhout), Tanghe, Urhoghide (62′ Osifo), Wylin (62′ Medley), D’Haese (46′ Ndicka), Sakamoto (75′ Berte), Rocha (62′ Amade), McGeehan (62′ Dewaele), Bätzner (46′ Boonen), Mebude (46′ Musayev), Atanga (46′ Ambrose).