Alle NieuwsGALAWEDSTRIJD: KV OOSTENDE – VITESSE ARNHEM 2 – 0

GALAWEDSTRIJD: KV OOSTENDE – VITESSE ARNHEM 2 – 0

De thuisploeg begon fel aan de partij maar de eerste kans van de partij was voor de bezoekers. Na slecht uitverdedigen trapte Bero uit de draai naast het doel van Hubert. De thuisploeg reageerde via een snelle omschakeling waarbij Ndicka Bätzner net niet vond. De volgende kans was opnieuw voor de Kustboys. De sterke Ambrose knalde vanuit een scherpe hoek in het zijnet. Na een snelle bezoekende flankaanval knalde de op de loer liggende Bero de bal vanop 10 meter op de binnenkant van het doelkader. De thuisploeg bleef niet achter want na een scherpe voorzet van Ndicka moest Schubert plat, terwijl de kwieke en pijlsnelle Sakamoto de bezoekende verdediging voortdurend bezighield. Net over het halfuur moest de aangetrapte Dewaele geblesseerd naar de kant. De bezoekers schiepen in het eerste halfuur een paar halve kansjes maar Hubert werd niet aan het werk gezet. Wel zoefde een doelrijpe poging van Wittek via een Oostends been in hoekschop. Net voor de rust strafte de net ingevallen Musayev een foutje van de bezoekende goalie bijna af.

De eerste kansen na de break waren voor de thuisploeg. De hardwerkende en steeds voor dreiging zorgende Musayev bracht Ambrose in schietpositie maar zijn schot werd door Schubert gepareerd. De bezoekende goalie was nadien terug de reddende engel wanneer hij een schicht van Tanghe uit zijn doelvlak ranselde. Aan de overkant trof Vitesse na een zeldzame actie via Frederiksen opnieuw het doelhout. Op die ene prik na bleef de kustploeg voor het meeste gevaar zorgen. Musayev trapte na een heerlijke combinatie tussen Bätzner en Sakamoto hard over, maar de aanvaller werd teruggefloten voor buitenspel. Na een mooi uitgesponnen Oostendse aanval hoefde Ambrose enkel binnen te tikken maar hij trapte over de bal. Het verdiende Oostendse doelpunt kwam er op naam van D’Haese die een hoekschop in de tweede zone voorbij de doelman knikte (1-0). Het 2de doelpunt volgde snel wanneer Sakamoto een gave voorzet tegen de touwen kopte (2-0). De ingevallen Patoulidis kreeg na een snelle omschakeling de kans om zijn doelpuntje mee te pikken maar hij trapte rakelings naast waarna de scheidsrechter voor het einde floot.
Na een geslaagde generale repetitie lijken de Kustboys klaar voor de start van de competitie

Doelpunten: 75′ 1-0 (D’Haese), 79′ 2-0 (Sakamoto)
Gele kaarten: 22′ Bero, 31′ Katelaris, 42′ Cornelisse, 48′ Hajek
Ploegsamenstellingen:
KV Oostende: Hubert, Atanga (64′ D’Haese), Tanghe, Medley (61′ Capon), Katelaris, Ndicka (80′ Albanese), Dewaele (35′ Musayev), Bätzner, Amade, Ambrose (85′ Berte), Sakamoto (82′ Patoulidis)
Invallers: Wauters, Capon, D’Haese, Musayev, Berte, Albanese, Patoulidis
Vitesse Arnhem: Schubert, Arcus (60′ Yapi), Tronstad (60′ Van Ee), Cornelisse (60′ De Regt), Hajek (60′ Steffen)(66′ Wittek), Meulensteen (60’Van Zwam), Bero (60’Huisman), Domgjoni (60′ Frederiksen), Buitink (60′ Van Duivenbooden), Wittek, Jonathans (60′ Manhoef)
Invallers: Frederiksen, Huisman, De Regt, Yapi, Reiziger, Manhoef, Van Ee, Van Zwam, Van Duivenbooden, Thenu, Steffen

NEEM CONTACT OP
VOLG KVO OP SOCIAL MEDIA
nl_NL