Alle NieuwsGREENKEEPER BRECHT DESCHEEMAKER AAN HET WOORD

GREENKEEPER BRECHT DESCHEEMAKER AAN HET WOORD

Zoals achter elke sterke man een sterke vrouw staat, staat achter elke sterke voetbalploeg een uitstekende greenkeeper. Bij KVO is dit Brecht Descheemaker. Hij zorgt ervoor dat de grasmat steeds in perfecte staat is. Hij legt uit wat er nu gebeurt om het veld speelklaar te maken voor volgend seizoen.

“Zoals je ziet, is het gras nu bijna volledig verdwenen. Er is nog maar weinig groen te bespeuren. Er komt namelijk een volledig nieuwe grasmat op, die sinds zaterdag is ingezaaid,” zo vertelt de greenkeeper vol passie voor zijn vak.

“Als greenkeeper ben ik dagelijks bezig met het beregenen, maaien, verluchten, bezanden en bemesten van de velden, zowel in de Diaz Arena als op de Schorre. Kortom: alles wat bij gras komt kijken.
Vorig jaar hadden we eerlijk gezegd op bepaalde momenten een iets minder mooi speelbaar veld dan wat we gewoon zijn in Oostende. Dit kwam door de hoeveelheid straatgras die begon te groeien op het veld. Straatgras is een grassoort met kleine wortels waardoor bij een tackle snel stukken gras uit de grasmat los komen. Daarom zaaien we nu een volledig nieuwe grasmat, om zo het straatgras geen kans meer te geven om er tussen te wortelen en zo ook een fantastische grasmat te creëren. Zoals we eigenlijk al decennia gewoon zijn in Oostende.”

“Momenteel houden we de grasmat vooral vochtig. Daarna gaan we minder beregenen, maar wel langer. Momenteel zijn het kortere beurten, maar wel frequenter op een dag.

“We hebben trouwens ook een zeer nauwe band met Krinkels NV, een landschapsaannemer. Ook die mensen zetten zich met veel liefde voor het vak in voor de grasmat. Ook werk ik nauw samen met Hans Van de Woestijne van BSC, die advies verleent omtrent het veld. En last but not least zijn er natuurlijk ook de dagelijkse vrijwilligers die een handje helpen waar nodig.”

Het is de bedoeling dat er één week voor aanvang van de competitie, in het weekend van 17/18 juli, een oefenwedstrijd wordt gespeeld in de Diaz Arena. De tegenstander is nog niet bekend. Op 16 juni hervatten de trainingen op de Schorre.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NEEM CONTACT OP
VOLG KVO OP SOCIAL MEDIA
nl_NL