Alle NieuwsHARELBEKE – KV OOSTENDE 5 – 3

HARELBEKE – KV OOSTENDE 5 – 3


Een fel gehavende kustploeg verliest na een spectaculair duel met 5-3 cijfers van een zeer efficiënt Harelbeke

Vanderhaeghe kon voor de oefenpot tegen Harelbeke niet rekenen op heel wat spelers. Naast de reeds revaliderende spelers kon onze T1 geen beroep doen op Hubert, Bätzner en Koziello (allen covid). Gueye blesseerde zich op de training, een scan moet de ernst van de blessure uitwijzen. Biron (hamstring), Sakamoto (achillespees), Medley (adductoren) en Govaers (hamstring) bleven uit voorzorg aan de kant.

Via een subtiel hakje van Lamin kwam de thuisploeg in de openingsfase op voorsprong (1-0). De Kustboys waren nog niet bekomen van de vroege opdoffer want na een vlugge counter verdubbelde Santens de voorsprong (2-0). De bezoekers reageerden via D’Haese die de bal onder de goalie schoof na een knappe pass van Dewaele (2-1). D’Haese kreeg de kans op de gelijkmaker maar besloot op de goed uitgekomen thuisdoelman. In plaats van de gelijkmaker diepte de thuisploeg de score verder uit na slecht uitverdedigen van de Oostendse doelman (3-1). De tweede nationaler sneed in de eerste helft als een mes door de ‘zachte’ Oostendse boter want Santens scoorde net voor het halfuur zijn tweede van de avond (4-1).  Aan de overkant besloot Dewaele op de doelman en tikte Capon een hoekschop voorlangs. Net voordien diende D’Haese geblesseerd plaats te ruimen voor Patoulidis.

Een beter geïnspireerd  Oostende kwam fel uit de kleedkamer met een schot van Coninckx, waarmee de goalie heel  wat problemen kende. De Kustboys kregen kans na kans maar het doelpunt viel aan de overkant. Na een snelle omschakeling trapte Vandekerckhove via een Oostends been zijn 2de van de avond voorbij Badu (5-1). Op het uur wisselde Vanderhaeghe zijn ploeg wat onmiddellijk resulteerde in een tweede Oostends doelpunt. Berte buffelde een voorzet snoeihard voorbij de thuisdoelman (5-2). Door wissels bij beide teams ging het Oostendse tempo met een ruk de hoogte in en kwam het klasseverschil eindelijk tot uiting. Ambrose, Stiers en Albanese kwamen dicht bij een doelpunt maar de Harelbeekse goalie stond pal. De derde treffer kwam nadat de aalvlugge Ndicka foutief gestopt werd in de zestien.  De ingevallen Ambrose stuurde de doelman vanop de stip naar de andere kant (5-3).  Ondanks een Oostends slotoffensief kon de kloof de niet meer gedicht worden en eindigde het spektakelstuk op een 5-3 zege voor de Ratten.
Morgen reizen we naar het ‘Stadion de Velodroom’ waar om 18u KM Torhout partij gegeven wordt.

Doelpunten: 2’ 1-0 (Lamin), 4’ 2-0 (Santens), 7’ 2-1(D’Haese), 26’ 3-1 (Vandekerckhove), 29’ 4-1(Santens), 53’ 5-1 (Vandekerckhove),  64’ 5-2 (Berte), 84’ 5-3( Ambrose, strafschop)

Scheidsrechter: Dhr.  Van Damme

Geel: Osifo

Ploegsamenstelling KVO

Eerste helft: Badu, De Schepper, Duncan, Dewaele, Capon, D’Haese (42’ Patoulidis), Tanghe, Coninckx, Atanga, Musayev, Kvasina

Tweede helft: Badu, Duncan, Dewaele, Capon, Patoulidis, Tanghe, Coninckx, De Schepper, Atanga, Musayev, Kvasina

KVO (60′): Wouters, Wylin, Osifo, De Schepper, Ndicka, Patoulidis, Amade, Ambrose, Stiers, Berte, Albanese 

NEEM CONTACT OP
VOLG KVO OP SOCIAL MEDIA
nl_NL