Alle NieuwsHOE DEDEN ONZE INTERNATIONALS HET?

HOE DEDEN ONZE INTERNATIONALS HET?

Tijdens de internationale break waren vier spelers van ons wèreldploegsje opgeroepen om hun land te vertegenwoordigen. Het ging om Freddie Jäkel, Nick Bätzner, Kenny Rocha Santos en Steven Fortes. Intussen trainen ze alle vier weer mee met de selectie.

Voor onze middenvelder Bätzner was het zijn tweede selectie voor de U21 van Duitsland. Hij nam het op tegen Polen en San Marino voor de kwalificatiewedstrijden van het EK onder 21. In de eerste wedstrijd verloor de ‘Mannschaft’ kansloos van Polen met 0-4. Tegen San Marino ging het iets vlotter. Een simpele 4-0 overwinning was het resultaat. Bätzner mocht in die tweede wedstrijd na 60 minuten invallen. Onze andere Duitser, Frederik Jäkel, werd opgeroepen voor de U20 van Duitsland. Omdat de U20 geen officiële selectie is, spelen zij enkel oefenwedstrijden. Tegen Frankrijk mocht Freddie 90 minuten spelen en gingen ze met een knappe 2-3 overwinning naar huis. De tweede wedstrijd tegen Portugal eindigde op 1-1. Jäkel bleef in die laatste wedstrijd op de bank.

Kenny Rocha Santos werd opnieuw opgeroepen voor de nationale ploeg van Kaapverdië. Ook Steven Fortes maakte na een tijd afwezigheid weer deel uit van de selectie. Ze speelden twee kwalificatiewedstrijden voor het WK 2022 tegen Centraal-Afrikaanse Republiek en Nigeria. De eerste wedstrijd resulteerde in een 2-1 overwinning. Rocha en Fortes veroverden een basisplaats en werden niet gewisseld. Het tweede duel was tegen leider Nigeria. Kaapverdië moest winnen in Nigeria om door te stoten naar de Play-offs voor WK-deelname maar het kwam niet verder dan 1-1. Die stand stond al na vijf minuten op het bord. Fortes en Rocha mochten beiden starten, maar zijn er dus niet bij op het WK 2022.

Geef een reactie

NEEM CONTACT OP
VOLG KVO OP SOCIAL MEDIA
nl_NL