Alle NieuwsINTERVIEW VD WEEK: ANDREW HJULSAGER

INTERVIEW VD WEEK: ANDREW HJULSAGER

Met zijn 11 assists en 3 goals is Andrew Hjulsager dit seizoen één van de spelbepalende spelers bij KVO. Hij is dan ook één van de kanshebbers om straks de Puis/Verbiest Trofee in de wacht te slepen. Maar de Deense spelmaker wil vooral dit uitmuntende seizoen bekronen met een Europees ticket. “Daar moeten we voluit voor gaan.”

Tegen Standard was je alweer beslissend met een assist en een goal. Tekenend voor jouw sterke seizoen, niet?
“Ik ben dit seizoen inderdaad zeer beslissend. Dat heeft vooral te maken met de manier waarop we spelen. Vorig seizoen gingen we meer uit van een goede organisatie en loerden we op de tegenaanval met de snelheid van Fashion. Ik moest toen van té ver komen om vaak beslissend te kunnen zijn. Het pressingsysteem dat we nu spelen, ligt me als gegoten. Tegen Standard gaf ik een knappe assist voor Nick Bätzner, maar die trapt hem ook wel lekker binnen. Mijn doelpunt kwam dan weer op het goede moment want zo deden we de wedstrijd op slot. Ik wou eigenlijk al eerder trappen maar de bal wipte op waardoor ik moest inhouden. Gelukkig maar (lacht).”

Heb je nu eigenlijk elf of twaalf assists?
“Wel, ik zou zeggen twaalf, maar de Pro League rekent mijn voorzet voor Marko Kvasina tegen Cercle niet mee als assist omdat de bal even afwijkt op een verdediger. Ronduit absurd, natuurlijk was dat een assist. Dus noteer maar twaalf.”

De groep leek er op het einde van de reguliere competitie even door te zitten, maar daar was tegen Standard niets meer van te merken.
“Die laatste weken waren inderdaad wat ongelukkig. We kwamen ook telkens op achterstand, wat het niet vergemakkelijkte. En ook de scheidsrechterlijke beslissingen waren op z’n zachtst gezegd niet in ons voordeel. Maar goed, het was mentaal misschien een beetje op, maar dat hebben we goed opgelost door wat kalmer te trainen en een teambuilding in te lassen. Even de kopjes leegmaken heeft duidelijk geholpen. Het was jammer dat we naast Play-off 1 grepen, maar nu zijn we weer honderd procent gefocust om Play-off 2 te winnen. Europees voetbal halen met KVO zou mooi zijn. Hoe heet dat ‘ding’ weer, de Conference League? ‘Whatever’, Europees is Europees.”

Maar ben jij er nog bij mochten we Europees spelen?
“De club heeft in elk geval de optie gelicht waardoor mijn contract nog loopt t/m 2022. Ik zie mezelf hier heus wel nog langer blijven, ja. Veel zal ook afhangen van wat de plannen van de club zijn. We hebben nog tijd om te praten over de toekomst. Mijn focus ligt nu op het veld. Ik wil Europees voetbal afdwingen. Daarvoor proberen we zondag eerst te winnen van KV Mechelen. Daarna zien we wel.”

Zien we jou komende zomer ook terug in Europa met Denemarken? Tegen de ‘Rode Duivels’?
“Het EK bedoel je dan. Dat zou heel mooi zijn, maar ik heb nog geen contact gehad met bondscoach Hjulmand. Denemarken heeft met Eriksen (Inter) en Hojberg (Tottenham) wel serieus wat kwaliteit op mijn positie rondlopen, maar in de selectie zou ik toch wel m’n plek hebben, denk ik. Toen er voor de vorige interlands een resem spelers geblesseerd was, was ik er echter niet bij. Afwachten dus of ik straks alsnog word opgeroepen. Ik lig er in elk geval niet wakker van, ik focus me op mijn wedstrijden, meer kan ik niet doen.”

Tot slot, wat vond je van de scheldtirade tussen je ploegmakkers Skulason en Hendry in het voorstukje van de serie ‘Kustboys’?
“Schitterend toch? Ach, zoiets hoort gewoon bij het voetbal. Ari en Jack zijn allebei winnaars. Dan krijg je al eens zoiets, maar enkele uren later is dat al vergeten. Voetbal is emotie, dat hoort erbij.”

NEEM CONTACT OP
VOLG KVO OP SOCIAL MEDIA
nl_NL