Alle NieuwsINTERVIEW VD WEEK: D’ARPINO

INTERVIEW VD WEEK: D’ARPINO

Maxime D’Arpino is aan zijn tweede seizoen bezig bij KV Oostende. Hij is bij de Kustboys uitgegroeid tot een onbetwiste basisspeler én sterkhouder. Wij spraken hem over zijn ambities, het seizoenseinde en het nakende vaderschap.

Maxime, eerst en vooral proficiat. Je wordt vader.

Dankjewel, mijn vrouw en ik zitten vol ongeduld te wachten. Het is voor mij een heel speciaal moment. Het is ons eerste kindje. Normaal is het voor deze zomer uitgerekend, nog even wachten dus.

Sportief was de match tegen Cercle Brugge een belangrijke driepunter voor KVO. Jij scoorde de enige goal van de wedstrijd na een geweldige vrije trap, hoe kom je aan zo’n goeie traptechniek?

In Lyon, waar ik mijn opleiding genoot, werkten ze zeer veel op techniek. Van kinds af aan bekijk ik ook zelf regelmatig video’s van goeie vrijetrapnemers op YouTube. Daarnaast train ik er ook extra op. Die goal was dus zeker en vast geen toeval.

Yves Vanderhaeghe is nu al enkele weken coach, hoe verloopt de samenwerking?

Zeer positief, het is een enorm voordeel dat de coach Frans praat. Dat zorgt ervoor dat de communicatie tussen ons vlot verloopt. Blessin en Vanderhaeghe hebben wel dezelfde mentaliteit qua manier van spelen. Dat zorgt ervoor dat de aanpassing niet zo heel groot was voor ons. Met Yves trainen we meer met de bal dan fysiek, als voetballer doe je dit natuurlijk het liefst.

Zaterdag is het tegen Club Brugge, voor veel supporters de match van het jaar. wat verwacht je van de wedstrijd?

Club Brugge is een sterke ploeg die nu in een goeie flow zit. Ze hebben twaalf op twaalf gepakt in de laatste wedstrijden. Dit zorgt ervoor dat het een moeilijke match zal worden maar we zijn zeker en vast niet kansloos. Als je kijkt dat we in de eerste helft tegen Anderlecht goed stand hielden, waarom zouden we dit niet kunnen tegen Club Brugge in een vol huis? We hebben het moeilijk om potentiële kansen goed uit te spelen en te scoren. We trainen daar ook hard op. Hopelijk kan al dat harde werk van op training er in de volgende matchen uitkomen. Heel de groep kent ook het belang van de match tegen Club Brugge, we zijn alleszins heel geconcentreerd bezig op training. We zullen er alles aan doen om de fans een mooie match te geven.

Wat is het grootste verschil tussen vorig seizoen en dit seizoen?

Dit seizoen spelen we met veel jonge gasten. Die hebben tijd nodig om zich aan te passen. Het doel van dit seizoen is niet degraderen en dat ziet er alvast goed uit. Die jonge gasten hebben nu een heel seizoen op het hoogste niveau kunnen spelen, hierdoor hebben ze tijd gehad om zich aan te passen aan het niveau. Dit is alleen maar positief met oog op volgend seizoen. Ik ben zelf ook zeer tevreden met mijn speeltijd die ik dit seizoen gekregen heb.

Wat doe je zoal naast het voetbal?

Ik ben hier in België samen met mijn vrouw. We gaan veel wandelen en we bezoeken ook al eens graag een Belgische stad. En nu zijn we natuurlijk vooral bezig met babyspullen kopen. Daarnaast kijk ik ook graag voetbal. Bijvoorbeeld vanavond speelt Porto tegen Lyon. Dat is een match die ik zeker niet wil missen. Ik heb mijn hele jeugd bij Lyon gespeeld. Daarom volg ik die matchen wel extra.

Als je eender welke competitie zou mogen kiezen, welke is je favoriet?

Alle grote competities hebben wel iets speciaals. Als ik toch een competitie zou moeten kiezen, zou dat Spanje of Italië zijn. Dat is een droom om daar ooit te spelen. De Franse competitie spreekt me natuurlijk ook heel hard aan omdat ik Fransman ben. Maar tegen de Premier League zou ik ook geen nee zeggen (lacht).

Je kent nu ondertussen België al een beetje, heb je een favoriet Belgisch gerecht?

Ik hou van garnaalkroketten. Dat zou ik elke dag kunnen eten. Toen we met enkele spelers van de ploeg een valentijnsvideo gingen gaan opnemen bij Ixina Keukens, had ik geluk. We kregen garnaalkroketten van restaurant Brassi in het Casino. Ze waren zeer lekker.

Hoe zie je volgend seizoen tegemoet?

Ik sta nog onder contract bij KV Oostende tot 2024. Na het seizoen zullen we samenzitten en zien wat de opties zijn. Ik focus me nu op de matchen die er nog aankomen. Te beginnen zaterdag tegen Club Brugge.

NEEM CONTACT OP
VOLG KVO OP SOCIAL MEDIA
nl_NL