Alle NieuwsINTERVIEW VD WEEK: FREDDIE JÄKEL

INTERVIEW VD WEEK: FREDDIE JÄKEL

Frederik Jäkel is aan zijn tweede en misschien ook wel laatste seizoen bezig bij de Kustboys. Dit seizoen was hij een sterkhouder in de defensie. Hij werd dan ook bekroond met een tweede plaats in de Puis Verbiest Trofee. Wij spraken met hem over zijn toekomst, zijn eerste goal voor KVO en zijn blessures.

Frederik, proficiat met je tweede plek voor Speler van het Seizoen, dit moet een mooie erkenning zijn voor een sterk seizoen.

Inderdaad, ondanks dat voetbal een ploegsport is, doet het altijd deugd om individuele erkenning te krijgen. Ik probeer elke match alles te geven voor de club dus het is dan ook leuk om die erkenning te krijgen van de fans. Bedankt daarvoor!

Je kon te trofee zaterdag wel niet in ontvangst nemen want je zat ziek thuis.
Pfff zwijg ervan, dat was zo jammer. Temeer ik ook de match op Union al miste door ziekte. Ik had het zwaar te pakken hoor toen. Ik had koorts en kreeg amper eten binnen, ik vermagerde dan ook enkele kilo’s. Ik was content dat ik in aanloop naar de match tegen Seraing weer kon aansluiten bij de groep maar ik vermoed dat de pittige trainingen in het begin van de week roofbouw waren op mijn verzwakte lichaam. Ik kreeg dus de weerbots en moest op de matchdag opnieuw ziek afmelden. Met een gewone snotneus zou ik spelen hoor maar als je koorts hebt en je voelt je als een schotelvod, heeft dat weinig zin. Ik volgde de match dus noodgedwongen van thuis uit. Het was geen goede wedstrijd maar het belangrijkste is dat we in extremis het behoud veilig stelden.

Je wordt voor twee seizoenen gehuurd van RB Leipzig, dit wil dus zeggen dat het je laatste maanden bij KVO zijn. Weet je al iets meer over de toekomst?

Er staat nog niks vast voor volgend seizoen. Ik vond het ook belangrijk om eerst hier het seizoen op een goeie manier af te sluiten vooraleer ik kan kijken naar de toekomst. Ik blijf hier nog tot en met begin mei meetrainen, daarna zie ik wel. Ik wil vooral volgend seizoen een ploeg die me kansen geeft. Ik ben nu 21 jaar dus is het belangrijk dat ik veel kan spelen. Het hoeft dus niet perse een groot team te zijn, gewoon een team dat vertrouwen in me heeft en waar ik de juiste kansen krijg. Wie weet blijft dat wel KVO?

Had je veel contact met Leizpig tijdens je periode hier?

Ja, Leipzig heeft een coach die zich bezighoudt met alle leenspelers. Momenteel worden er, denk ik, tussen de vijf en zeven spelers uitgeleend door Leipzig. De coach bekijkt elke wedstrijd die ik speel. Na de wedstrijd contacteert hij me dan ook om te praten over de match. Ook mochten er problemen zijn kan ik altijd contact met hem opnemen.

Eens terug naar vorig seizoen, hoe ben je hier terechtgekomen?

Ik had keuze tussen enkele clubs. Er zaten ook clubs bij uit de tweede Bundesliga. Ik koos uiteindelijk voor KV Oostende omdat ik hier het beste gevoel had. De Jupiler Pro League is een mooie competitie voor jonge spelers om te groeien. Daarnaast overtuigde Alexander Blessin me ook om naar hier te komen. Ik had hem nog als trainer bij de jeugd van Leipzig. Achteraf gezien is het een goeie keuze geweest om naar hier te komen. Ik heb twee mooie seizoenen achter de rug.

Je kwam hier wel geblesseerd toe, dat moet moeilijk geweest zijn.

Dat was inderdaad niet de makkelijkste periode. Het duurde vier weken vooraleer ze wisten wat er met mijn rug was. Daarom was ik toen ook zo lang out. Als nieuwe speler is het altijd wat moeilijk om je te integreren bij een nieuwe club, als je dan ook nog eens geblesseerd bent, verloopt dit nog moeizamer. Ik moest constant alleen oefeningen doen en kon nooit samen met de groep trainen. Het duurde vier maanden voor ik mijn debuut maakte tegen Anderlecht. Daarna ging het eigenlijk alsmaar beter. Ik kreeg vertrouwen en leerde de competitie ook beter kennen. Dit seizoen kon ik dan ook de volledige voorbereiding meedoen. Dat is altijd een voordeel. Elke coach hier, zowel Alexander als Markus als Yves gaf me meteen het vertrouwen om te spelen. Dit zorgt ervoor dat ik wel met een tevreden blik kan terugkijken naar dit seizoen. Ik maak natuurlijk nog fouten maar ik merk toch dat ik een mooie progressie heb meegemaakt. Het was goed voor mijn carrière om elke week te mogen spelen.

Je hebt een goeie band met Alexander Blessin, heeft hij nog niet gevraagd om bij Genoa te komen spelen volgend seizoen?

Nee (lacht). Ik heb wel nog contact met hem. Onlangs belde hij me om me te feliciteren met m’n verjaardag. Hij vraagt ook af en toe hoe het nog gaat met me. Maandag heb ik toevallig naar Hellas Verona – Genoa gekeken. Jammer voor hem dat ze die wedstrijd verliezen.

Kende je destijds enkele jongens bij KVO?

Nick (Bätzner) kende ik al. Ik heb nog tegen hem gespeeld in de Duitse bekerfinale bij de jeugd. Stuttgart won toen onverdiend de beker (lacht). Ook keeperstrainer Ebo kende ik nog van bij Leipzig. Dit seizoen zijn er ook enkele Duitssprekenden bijgekomen in het team. Het is altijd leuk om je moedertaal te kunnen spreken maar eigenlijk heb ik een goeie connectie met iedereen in het team.

Je eerste goal voor KVO tegen KRC Genk moet ook een speciaal moment geweest zijn.

Dat was een ‘crazy’ game. We stonden daar 2-0 achter maar konden dan nog terugkomen tot 2-2. Om dan de beslissende 3-4 te scoren, dat is een fantastisch gevoel. Kenny (Rocha Santos) zei nog na de wedstrijd dat ik hem moest bedanken voor de ‘assist’ (lacht). Maar iedereen weet dat het gewoon een mislukt schot van hem was (lacht).

Heb je een droomclub of competitie?

Ik denk dat elke voetballer wel droomt van de Premier league. De wedstrijden hebben zo’n hoge intensiteit en die fans daar zijn van een ander niveau. Ze leven daar echt voor het voetbal. Ik kijk ook zelf heel graag naar de Premier League. Daar spelen is dus zeker en vast een droom.

Je kijkt veel voetbal in je vrije tijd maar zijn er zo nog dingen die je graag doet buiten het voetbal?

Ik hou in het algemeen heel veel van sport. Buiten het seizoen tennis of volleybal ik graag. Na de trainingen doe ik vooral rustige dingen zoals Playstation Dit is ook een manier om met mijn vrienden van Duitsland contact te houden. Ik ben eigenlijk een heel kalme jongen. Daarom vind ik Oostende ook zo tof. Het is een kalme stad, ook door het strand heb je hier altijd rust. Mijn familie komt ook graag naar Oostende. Als ze hier zijn, bezoeken we ook wel eens een andere stad in België, dat is altijd tof.

Er is nu nog maar één match te gaan waar er nog weinig van afhangt. Hoe moeilijk is het als speler om je hiervoor op te peppen?

We mogen blij zijn dat er ‘niks’ meer van afhangt. De wedstrijd tegen Seraing was niet goed. We moeten dus zorgen dat we zaterdag het seizoen kunnen afsluiten op een mooie manier. Ik had ook aan het begin van het seizoen gezegd dat ik vier goals wil maken, momenteel zit ik aan drie. Ik weet dus wat me te doen staat zaterdag (lacht).

NEEM CONTACT OP
VOLG KVO OP SOCIAL MEDIA
nl_NL