Alle NieuwsINTERVIEW VD WEEK: FREDERIK JÄKEL

INTERVIEW VD WEEK: FREDERIK JÄKEL

Frederik Jäkel, onze 20-jarige Duitse verdediger, voelt dat het na een turbulente transferperiode en het vertrek van zowel Arthur Theate als Jack Hendry tijd is voor hem om als leidersfiguur naar voren te treden in de defensie van KVO. “Ik ben klaar voor deze stap en hoop zoveel mogelijk speelminuten te krijgen”.

Hoe heb jij het seizoensbegin beleefd ‘Freddy’?

We zijn begonnen met een valse start tegen Charleroi. Daarna kwamen we enorm sterk terug met een goede flow van 3 overwinningen na elkaar. Daarbij ook de spectaculaire zege op Genk waarin ik mijn eerste doelpunt scoorde.
Daarna volgde een nul op negen, al konden we op Standard bijvoorbeeld altijd een punt hebben gehaald. De laatste wedstrijd, op Club Brugge was aanvankelijk zeker niet slecht. We kregen enkele kansjes en zaten behoorlijk in de match, maar na de rode kaart werd het moeilijk. Het voornaamste is om dit weekend voor onze eigen fans de drie punten binnen te halen in de Diaz Arena.

Beerschot zette vandaag trainer Peter Maes aan de kant, dit net voor de wedstrijd van dit weekend. Een voor-of nadeel denk je ?

Met een nieuwe trainer kan het twee kanten opgaan. Ofwel waait er een nieuwe wind door hun team ofwel komt een team echt in een malaise terecht. Maar ach, onze taak is te focussen op onze voorbereiding en ons eigen spel te spelen. Wij moeten niet naar een andere club kijken.

Ervaren jullie druk om te winnen tegen Beerschot dit weekend?

Er is zeker en vast een druk om te winnen, maar dit is zo bij elke wedstrijd. We proberen altijd te vechten voor iedere wedstrijd en deze keer zal het niet anders zijn. In het voetbal hoor je vaak dat de volgende wedstrijd belangrijk is, maar meestal is de eerstkomende wedstrijd altijd belangrijk.

Met het vertrek van Arthur Theate en Jack Hendry vertrokken twee leiders in de verdediging. Neem jij nu die leidinggevende rol op jou?

Ik zie het zeker zitten om die rol op mij te nemen, maar persoonlijk vind ik dat iedere speler die verantwoordelijkheid moet nemen. Dit jaar wil ik me echt voor de volle 100% geven. Vorig jaar sukkelde ik lange tijd met een blessure, maar dit is het seizoen waarin ik wil doorbreken bij KVO. Ik wil veel spelen en belangrijk zijn voor het team.

Je speelde onlangs met de U20 van Duitsland, hoe was dit?

We wonnen de eerste wedstrijd met 2-0 tegen Tsjechië. De volgende wedstrijd speelden we 1-1 gelijk tegen Noorwegen. De U20 is eigenlijk een categorie die in niet extreem veel landen voorkomt. De meeste landen hebben enkel een U19 en U21. We spelen dan ook louter vriendschappelijke wedstrijden maar persoonlijk vind ik dit heel leuk om zo meer ervaring op te doen. Momenteel ben ik één van de oudere spelers in dat team. Ik heb er dus wel een bepaalde verantwoordelijkheid en leidersrol in de verdediging. Die rol wil ik nu ook meenemen naar Oostende.

Je bent nog steeds eigendrom van RB Leipzig. Zal je vanavond de wedstrijd van Manchester City tegen Leipzig volgen?

Uiteraard. Die wedstrijd tegen City is een absolute kraker. Ik ben een echte ‘Leipziger’, ik speel al sinds mijn 14e voor de club en ben ook afkomstig uit die regio. Als Leipzig speelt tegen zo een grote club, dan kan ik niet anders dan kijken. Maar ook Club Brugge – PSG zal ik wel volgen op een ander scherm. Ik ben benieuwd wat Club kan doen tegen PSG. In België zijn ze absolute top, maar Messi en co is toch nog andere koek.

Heb je contact met bepaalde Leipzig-ploegmakkers naar aanleiding van de match van vanavond?

Nee, niet echt. Ik heb wel wekelijks contact met iemand van Leipzig die alle huurspelers opvolgt. Dat is dan meestal daags na de wedstrijd van KVO. Het is een goede zaak dat huurspelers van nabij worden opgevolgd en bijgestaan. Dat alles gebeurt natuurlijk altijd in samenspraak met KVO. In principe keer ik na dit seizoen terug naar Leipzig, maar dat is toekomstmuziek. Eerst wil ik een goed seizoen draaien met KVO.

Geef een reactie

NEEM CONTACT OP
VOLG KVO OP SOCIAL MEDIA
nl_NL