Alle NieuwsINTERVIEW VD WEEK: GUILLAUME HUBERT

INTERVIEW VD WEEK: GUILLAUME HUBERT

Deze week schuift onze doelman Guillaume Hubert aan voor een uitgebreid gesprek. We spraken met hem over afgelopen week, waarin hij verjaarde én vader werd van zijn eerste zoontje, Sacha. Ook blikken we samen met hem vooruit op de match tegen Zulte Waregem en de rest van het seizoen.

Guillaume, eerst en vooral proficiat. Het was een speciale week voor jou met de geboorte van je zoontje en je 28ste verjaardag. Hoe heb je dat beleefd?

Speciaal, dat is het minste dat je kan zeggen. Zondag werd ik vader van mijn eerste kindje. Samen met mijn vrouw heb ik gekozen voor de naam Sacha. Twee dagen later was het dan mijn verjaardag en die heb ik gevierd in het ziekenhuis. Een mooiere verjaardag kan een mens zich niet wensen, toch?

Een baby erbij, lukt het intussen een beetje om te slapen ’s nachts?

Aan één stuk slapen is voorlopig niet aan mij besteed, maar dankzij mijn vrouw lukt het mij wel om genoeg te slapen. Als ik eens een nacht wat minder heb geslapen, dan probeer ik andere momenten in de dag te zoeken om toch wat extra rust te nemen.

Komen er nog broertjes of zusjes voor Sacha?

Wel, voorlopig heb ik mijn handen vol met mijn pasgeboren zoontje, dus laat me eerst maar even wennen aan dat. Mijn vrouw en ik staan wel open voor nog een kindje, maar dat is nog niet voor direct. We zullen wel zien wat de komende jaren brengen.

Je mag misschien wel van geluk spreken dat de stage niet doorging, zo heb je de bevalling kunnen meemaken.

Op zich vind ik die stages wel een meerwaarde maar inderdaad, zo kon ik wel aanwezig zijn bij de geboorte van mijn zoontje en dat zal ik me voor de rest van mijn leven herinneren. En vorig jaar zijn we ook niet op stage geweest en toen hebben we in januari goede prestaties behaald. Hopelijk herhaalt dat zich dit jaar. De matchen die er nu aankomen zijn heel belangrijk. We spelen eerst nu zaterdag op verplaatsing bij Zulte Waregem, en daarna volgen Antwerp, Gent en Cercle. Dat zijn op papier niet de makkelijkste wedstrijden, maar het zijn wel wedstrijden die we zeker kunnen winnen. Voor mij zou een zege tegen Zulte Waregem de kers op de taart zijn van een prachtige week.”

Dit seizoen haalde je nog maar twee clean sheets, tegen Gent en Beerschot. Hoe komt het dat we zo weinig de nul kunnen houden?

Dat ligt aan de hele ploeg, inclusief mezelf. Ik heb al goede wedstrijden gekeept, soms kon het zeker ook beter. We moeten als team werken om ze weinig mogelijk kansen weg te geven. Het gebeurt helaas te vaak dat we dat wél doen en dan doe ik mijn uiterste best om elke bal uit doel te houden, maar dat lukt me helaas niet altijd. Ook mogen we niet vergeten dat we met Arthur Theate en Jack Hendry twee goede verdedigers verloren. Dat is een groot deel van de defensie die vertrok. Daarom hebben we moeten reorganiseren en dat vergt tijd.

We trokken intussen drie nieuwe spelers aan, heb je hen al gesproken?

Ja, vooral met Albanese dan, want die spreekt ook vloeiend Frans. Maar ook Sakamoto en Duncan heb ik al eens gesproken en dat zijn twee aardige jongens. Met Kyle Duncan kan ik iets makkelijker communiceren omdat hij de Engelse taal goed beheerst, maar met Sakamoto ligt dat iets moeilijker. Wél heb ik ondertussen al gezien dat we met deze drie jongens zeer gerichte versterkingen hebben gehaald. Sakamoto heeft een hele goede eerste controle en versnelling, al zal hij zich natuurlijk moeten aanpassen aan een nieuwe competitie én cultuur. Alessandro Albanese heeft een goede actie in de voeten en heeft ook een uitstekende afwerking. Kyle Duncan lijkt me ook een belangrijke versterking want na het vertrek van Jelle Bataille hebben al verschillende spelers moeten plaatsnemen op die rechterflank. Ik hoop dat deze drie jongens fysiek zo snel mogelijk klaar zijn om opgenomen te worden in de kern.

We staan op dit moment 14de in het klassement. Die voorlaatste plaats van Seraing is toch niet zo veraf. Is er een bepaalde druk in de spelersgroep?

Ja, die is er zeker. Maar ik heb dat bij Cercle Brugge al eens meegemaakt. We begonnen toen rotslecht aan het seizoen met 3/33, maar we slaagden er toch nog in om genoeg punten te pakken om het behoud te verzekeren. De druk die je dan ervaart is wel anders dan de druk die je hebt als je meedoet voor de plaatsen bovenin het klassement. Bovenin het klassement is er een goede gezonde druk, onderaan zou ik die meer omschrijven als een negatieve druk. Dat is toch hoe ik hoorde dat sommige spelers het ervaarden bij Cercle Brugge enkele jaren geleden. Zelf heb ik er niet zo heel veel last van.

Je collega-keeper Jordy Schelfout brak vorige week zijn vinger op training, hoe gaat het met hem?

Heel goed, hij is al geopereerd en moet nu aan zijn revalidatie beginnen. Voor een keeper is een handblessure zeker niet de leukste kwetsuur. Bij elke bal die je na je revalidatie moet pakken, zal dat gevoel steeds beter en beter worden, maar de eerste trainingen zullen heel moeilijk zijn voor hem. Maar goed, eerst staat hem nu enkele maanden revalidatie te wachten dus laten we hopen dat hij zo snel mogelijk terug is. Ik wens hem dus een goede en snelle revalidatie toe.

NEEM CONTACT OP
VOLG KVO OP SOCIAL MEDIA
nl_NL