Alle NieuwsINTERVIEW VD WEEK: INDY BOONEN

INTERVIEW VD WEEK: INDY BOONEN

Na zeven maanden mocht Indy Boonen eindelijk terug zijn opwachting maken op het veld. Hij speelde afgelopen maandag een uur mee tijdens de beloftenmatch Waasland Beveren- KV Oostende. Het waren zijn eerste speelminuten nadat hij in augustus zijn achillespees scheurde. Wij spraken met hem over zijn revalidatie, zijn doelstellingen en zijn liefde voor darts.

Indy, terug naar 8 augustus, we winnen met 1-0 tegen AA Gent maar voor jou was het een dramatische wedstrijd. Je scheurt je achillespees.

Inderdaad, ik voelde meteen dat het niet goed was. Toen kwam het verdict ook al snel dat het om een achillespeesscheur ging. De dag na de match werd ik al geopereerd. Daarna volgde er een lange revalidatie.

Hoe verliep de revalidatie?

Het is natuurlijk een lange weg geweest maar al bij al verliep het redelijk vlot. Ik had elke weekdag één à twee trainingen bij Move to Cure (kinepraktijk onder leiding van Lieven Maesschalk). Hier werkte ik vooral aan de versterking van de pees. Nu zit ik al enkele weken terug op de club. In het begin moest ik nog alleen oefeningen doen in de fitnesszaal, nu train ik alweer voltijds mee met de groep. Die eerste weken terug op de club waren mentaal wel moeilijk. Ik zag de jongens elke dag naar buiten gaan, plezier maken, en ik moest binnen blijven. Ik ben blij dat deze periode nu achter me ligt.

Zoals je zegt, mentaal was het niet altijd even makkelijk. Hoe zorgde je voor afleiding?

Ik logeerde in Antwerpen op hotel. Ik zat toen op twee minuten wandelen van Jelle Bataille. We zagen elkaar bijna dagelijks in die periode. Ook was ik in het weekend altijd vrij. Hierdoor kon ik mijn familie meer zien. Achteraf gezien is die periode ook relatief rap gegaan. Ik had eens tijd voor dingen waar ik anders minder tijd voor had. Ik heb mijn blessure ook redelijk snel geaccepteerd. Het heeft geen zin om daarover te piekeren. Hoe rapper je het accepteert, hoe rapper je kan doorgaan en kan beginnen met revalideren. Dit loont nu ook.

Wat zijn je doelen nu nog voor de komende drie matchen?

Ik hoop er vrijdag al een eerste keer weer bij te zijn. Zeker na mijn match bij de beloften van maandag, merk ik wel dat ik klaar ben voor meer. Natuurlijk nog niet om basisspeler te zijn maar het zou fijn zijn om al in de selectie te zitten. Daarna zien we dan wel of ik eventueel minuten kan maken of niet. Mocht ik er vrijdag niet bij zijn is dit natuurlijk ook geen ramp. Dan zitten we volgende week met de interlandbreak. Daar spelen we dan ook een oefenmatch in, de ideale opportuniteit dus om minuten te maken.

Je bent nu aan je vierde seizoen aan zee bezig, je behoort daarmee in het ‘nieuwe KVO’ zelfs tot de oudgedienden in de groep. Hoe ga je daarmee om?

Het is zot dat ik nu bij de ‘anciens’ hoor. Ik weet ondertussen hoe de club werkt en wat de fans verwachten. Dat probeer ik ook mee te geven aan de nieuwe spelers die hier toekomen. Het is een heel leuke groep ook, we hangen goed samen.

Heb je nog andere hobby’s buiten het voetbal?

Ik hou van darts. Zowel het kijken als spelen. Op de club speel ik ook vaak tussen de trainingen door met Robbie D’Haese en Anton Tanghe. Met mijn achillespees was darts ook de ideale sport. Zelf ben ik niet zo’n fan van ‘Dancing Dimi’ maar eerder van Mike van Gerwen. Hij is de beste (lacht).

Als je mag dromen, wat is je droomcompetitie?

Ik zou heel graag ooit terugkeren naar Engeland. Ik heb me daar altijd goed geamuseerd toen ik in de jeugd bij Manchester United speelde. De Premier League is dus zeker en vast een droom. Ik weet dat het allesbehalve makkelijk is om ooit in de Premier League te geraken maar dromen mag.

NEEM CONTACT OP
VOLG KVO OP SOCIAL MEDIA
nl_NL