Alle NieuwsINTERVIEW VD WEEK: MAXIME D’arpino

INTERVIEW VD WEEK: MAXIME D’arpino

Zaterdagavond klonk er vooral opluchting in de Diaz Arena na de gescoorde strafschop in de blessuretijd door Makhtar Gueye. Toch was er ook een wrange nasmaak. Speler van het seizoen Maxime D’Arpino moest het veld na 22 minuten verlaten met een blessure. Achteraf kwam dan ook het zware verdict voor Maxime: een scheur in de kruisbanden en ook de meniscus werd geraakt. Wij spraken met hem over zijn blessure en de lange weg die hij nu te gaan heeft.

Maxime, hoe gaat het nu met je?

Het gaat al beter dan na de wedstrijd maar het is natuurlijk moeilijk om te verwerken. Ik was aan een sterk seizoen bezig en om het seizoen zo te eindigen, is jammer. Nu wacht ik vooral de afspraak van maandag met de chirurg af om te weten wanneer ik geopereerd word. Dat zal waarschijnlijk dan ergens volgende week zijn. Natuurlijk stel je je na de match wel de vraag “waarom ik” maar het heeft geen zin om om in negativiteit te blijven hangen. Ik moet vooruit kijken. Een blessure hoort nu eenmaal bij het voetbal.

Zal de operatie in België plaatsvinden?

Nee, ik vertrek morgen naar Lyon. Daar zal één van de beste chirurgen van Frankrijk me opereren. Ik zal ook een deel van de revalidatie in mijn geboortestad Lyon doen. Het is toch fijn om dicht bij je familie te kunnen zijn tijdens zo’n zware periode. Na drie maanden kom ik dan terug naar België en zal ik hier verder revalideren.

Wat opvallend is, als ik je zie lopen zou je niet zeggen dat je ernstig geblesseerd bent.

Inderdaad, dat is het rare aan een scheur in de kruisbanden. Momenteel doe ik zelfs nog oefeningen op de club om mijn knie zo flexibel mogelijk te houden. Mijn knie is ook niet zo opgezwollen, wat positief is voor de operatie. Maar vergis je niet, ik voel de pijn (lacht). Zeker als ik een foute beweging doe. Na de operatie zal ik ook minder mobiel zijn dan nu.

“Ik doe oefeningen op de club om mobiel te blijven”

De kans was groot dat er na zo’n sterk seizoen interesse zou zijn van verscheidene clubs. Hoe zie je de toekomst nu?

Ik probeer me vooral te focussen op m’n blessure. Ik moet eerst zorgen dat ik terug op mijn beste niveau raak en dan zien we wel hoe het verder verloopt. Ik mag nu ook niet denken aan een eventuele mislukte transfer. Anders blijf je in een straal van negativiteit hangen.

Voor de match kreeg je wel nog de ‘Puis/Verbiest Trofee’ als speler van het seizoen. Dat moet deugd doen.

Het is altijd fijn om een individuele prijs te ontvangen.Ik ben er dan ook heel tevreden mee. Het bevestigt ook dat ik in deze twee seizoenen bij KVO goed bezig ben. Natuurlijk is het jammer dat ik niet ten volle van de prijs heb kunnen genieten.

Hoe kijk je nu terug op dit toch wel moeizame seizoen voor KVO?

Het was inderdaad bij momenten moeilijk maar ons basisdoel om in eerste klasse te blijven, is wel gelukt. Gelukkig konden we dat punt pakken tegen Seraing, zo moeten we niet afwachten tot de laatste match.

Er valt echter ook goed nieuws te rapen want in juni word je voor de eerste keer vader.

Een dochtertje inderdaad. Misschien zal ik het tijdens mijn revalidatie in Lyon ook bewuster kunnen meemaken dan als ik hier in Oostende zou zijn. Dat is dan een geluk bij een ongeluk. Ik zal me daar aan proberen op te trekken. Mijn familie zal in die periode heel belangrijk voor mij zijn.

Om af te sluiten, wanneer zien we Maxime D’Arpino terug op het voetbalveld?

Goh, dat is moeilijk te voorspellen, maar normaal gezien moet je toch zeker zes of zeven maanden rekenen. Voor mij is het vooral belangrijk om niet te vroeg opnieuw te starten. Mocht je te vroeg opnieuw willen spelen, kan het zijn dat ik misschien weer last krijg. Ik moet dus zorgen dat ik conditioneel top ben en pijnvrij ben vooraleer ik terug speel.

We wensen je alvast veel beterschap toe en vooral ook veel geluk met je toekomstig vaderschap.

NEEM CONTACT OP
VOLG KVO OP SOCIAL MEDIA
nl_NL