Alle NieuwsINTERVIEW VD WEEK: NICK BÄTZNER

INTERVIEW VD WEEK: NICK BÄTZNER

Met zijn geweldig doelpunt speelde Nick Bätzner een grote rol in de overwinning tegen KAS Eupen. Deze week schuift hij aan voor een gesprek over de afgelopen prestaties en zijn selectie bij de U21 van Duitsland. 

Welk gevoel had je vorig weekend toen je het winnende doelpunt scoorde tegen Eupen?

“Het was een geweldig gevoel om het winnende doelpunt te scoren. Ik was echt blij, net zoals onze supporters. Door het doelpunt winnen we natuurlijk een heel belangrijke wedstrijd. Ik kreeg de bal en zag dat er ruimte was, dus ik dacht: waarom niet vol risico schieten?”

En de bal ging er mooi in. We zitten nu halfweg het seizoen, hoe blik je terug?

“De tijd gaat snel. Op dit moment is de situatie oké. We zijn blij met de overwinning tegen Eupen. Nu moeten we op deze lijn verder gaan, er komen nog belangrijke wedstrijden aan voor de winterbreak. Vorig seizoen was de maand november ook niet goed, het is nu aan ons, om net als vorig seizoen ons te herpakken in de maand december.”

Hoe kijk je terug op je eigen prestaties?

“Ik ben best tevreden. Het kan natuurlijk nog altijd beter. Ik zou elke wedstrijd het niveau willen halen zoals tegen Eupen. Maar het seizoen is nog lang niet gedaan, ik wil mijn kwaliteiten blijven tonen op het veld. Mijn doel is vooral om nog aan mijn statistieken te werken. Ik wil meer goals maken en assists blijven geven.”

Niet elke wedstrijd startte je in de basis. Was dat moeilijk voor je?

“Ja, dat was moeilijk, maar dat is normaal. Als voetballer wil je altijd spelen. Maar ik ben altijd gemotiveerd, ook als ik moet invallen. Ik wil het team zo goed mogelijk helpen door kansen te creëren of een doelpunt te maken. Elke kans die ik krijg om te spelen, grijp ik met beide handen.”

Je bent nu bezig aan je tweede seizoen in Oostende, hoe voel je je in deze stad?

“Ik voel me hier goed. Vorig weekend ging ik naar de kerstmarkt met enkele ploeggenoten. In de zomer kan je hier rustig in een zomerbar iets drinken. Ik hou ook van een gewone wandeling in de stad. Maar een wandeling aan het strand vind ik nog beter. Ik kom dan volledig tot rust. Het uitzicht op het oneindige en het geluid van de golven. Ik kan hier niet klagen. Oostende is een zeer fijne stad om in te wonen.”

Is het handig dat de coach Duitstalig is, net als enkele teamgenoten?

“Het is altijd makkelijk als er mensen zijn die dezelfde taal spreken. Met de coach is het handig om bepaalde zaken in detail te overlopen. In het Engels is het vaak nogal wat algemeen. Met mijn Duitstalige teamgenoten spreek ik ook vaak af in onze vrije tijd. We kijken dan naar een Champions League wedstrijd of gaan samen iets eten.”

Je hebt al veel meegemaakt bij KV Oostende, niet?

“Inderdaad, maar dat hoort bij het voetbal. Er zijn goede momenten, maar ook mindere momenten. Het is belangrijk om er iets uit te leren. Je leert leven met de ups & downs. Op die manier krijg je ervaring en dat neem je mee voor je verdere carrière.”

Je bent nu al tweemaal geselecteerd voor de U21 van Duitsland. Hoe bevalt het jou daar?

“Voor mij is het een eer om geselecteerd te worden. Het is de droom van elke speler om zijn land te mogen vertegenwoordigen. Ik heb al enkele wedstrijden mogen spelen en dat beviel me echt. Ik moet zo blijven doordoen om opnieuw een selectie te veroveren. In de toekomst is het de ambitie om in het eerste elftal van Die Mannschaft te spelen, al is dat niet vanzelfsprekend.”

Vrijdag is er de wedstrijd tegen Charleroi, zonder uitsupporters. Hoe kijk je naar die wedstrijd?

“Ik vind het erg voor onze supporters. Zij hebben zich niet misdragen en volgen altijd de regels. Maar ik hoop dat we kunnen winnen en de supporters drie punten kunnen schenken. Het is een belangrijke wedstrijd en het zal een hevige strijd worden.”

Met wat ben je gelukkig op het einde van het seizoen?

“Als we een zorgeloze tweede helft van het seizoen beleven. We willen zo veel mogelijk wedstrijden proberen te winnen. Voor mezelf zou ik graag nog wat meer doelpunten scoren en belangrijke passes geven om zo kansen te creëren.”

NEEM CONTACT OP
VOLG KVO OP SOCIAL MEDIA
nl_NL