Alle NieuwsINTERVIEW VD WEEK: NICK BATZNER

INTERVIEW VD WEEK: NICK BATZNER

KVO scoorde tot nu toe acht keer. In vijf van die acht goals had Nick Bätzner een voet: twee doelpunten en drie assists. Tijd voor een babbel met onze spelmaker.

Eerst en vooral, hoe groot was de opluchting na de zege tegen Eupen?
“Zeer groot. Ik denk dat je dit ook kon zien aan de social media video die de club heeft gepost. Die nul op twaalf begon toch wel te wegen op de groep. Zeker omdat we niet slecht speelden maar als je dan telkens met lege handen achterblijft, is dat frustrerend. Maar aan de andere kant waren we ook overtuigd dat het tij eens zou keren. Het was wellicht moeilijker geweest om het geloof te behouden, mochten we ook nog eens slecht spelen. Maar goed, op een gegeven moment moeten die punten wel volgen natuurlijk en dat is nu gebeurd.”

Hoe blijf je dan positief na die nul op twaalf?
“Zoals ik zei, het helpt als je behoorlijk voetbal op de mat brengt, zelfs al blijf je puntenloos achter. De trainersstaf heeft na de nederlaag in Leuven ook de positieve zaken benadrukt. Er werd met elke speler individueel samengezeten en iedereen kreeg een video te zien met positieve en minder positieve acties. En daaruit bleek dat we eigenlijk gewoon veel wél goed deden. Het is raar om zeggen, maar ondanks de nederlaag in Leuven tankten we wel vertrouwen. Dat was ook te zien op Standard maar helaas bleven we ook daar puntenloos achter. Gelukkig konden we het tij keren tegen Eupen.”

Met een doelpunt van jou. Je bent met twee doelpunten en drie assists tot nu toe wel beslissend.
“Het loopt inderdaad best lekker ja (lacht). Of het tot dusver mijn beste seizoen is? Het is nog te vroeg om dit te zeggen maar ik voel inderdaad dat ik gegroeid ben, niet enkel als speler maar ook als mens. Ik word volwassen hé (lacht). Daarnaast krijg ik ook veel vertrouwen van de coach. Hij plaatst me vrij hoog op het veld en daar hou ik wel van. Ik wil acties maken en beslissend zijn en voorlopig lukt dat aardig.”

Kort achter de aanvallers spelen gaat je beter af dan echt centraal op het middenveld spelen?
“Dat denk ik wel, ja. Ik ben niet de grootste of de stevigste dus duels uitvechten, is niet echt mijn dada. Ik moet het meer hebben van mijn voetballende kwaliteiten en mijn infiltratievermogen.  Ik scoor graag maar een assist geven, doet me evenveel plezier.”

Zo gaf je al drie assists aan je kameraad David Atanga.
“David is inderdaad mijn maatje hier, net als Alfons Amade. We praten dezelfde taal, dat helpt, maar we schieten ook prima met elkaar op. Ook naast het veld trekken we vaak met elkaar op. We wonen allen in Oostende en hebben het hier prima naar onze zin. Het was op vraag van Alexander Blessin dat ik twee jaar geleden naar hier kwam. Hij kende me nog van in de jeugdreeksen. Het was dus wel even raar toen hij vertrok maar ik draaide de knop snel om. Ik hoor hem af en toe nog maar mijn focus ligt volledig op KVO. Ik ben dan ook blij dat de club mijn optie heeft gelicht en ik hier nog wat langer kan blijven. Toen ik hier twee jaar geleden toekwam, was ik nog een jeugdspeler, nu voel ik me een volwaardige kernspeler.”

NEEM CONTACT OP
VOLG KVO OP SOCIAL MEDIA
nl_NL