Alle NieuwsINTERVIEW VD WEEK: NICK BÄTZNER

INTERVIEW VD WEEK: NICK BÄTZNER

Nick Bätzner kende tegen Seraing pas z’n eerste basisplaats van het seizoen, maar hij was wél meteen goed voor één goal en twee assists. Tijd voor een babbel met de talentvolle Duitser.

Heb je er een verklaring voor dat je pas de eerste keer aan de aftrap kwam?
Ik miste twee weken van de voorbereiding door een metalen plaatje in mijn enkel te laten wegnemen. Dat was nog een restant van mijn enkelbreuk vorig jaar. Twee weken lijkt niet lang, maar op een voorbereiding van zes weken zijn die wel belangrijk. We speelden ook weinig oefenmatchen dus ik had wel een gebrek aan matchritme. De trainer wou me dan ook rustig brengen in plaats van me meteen voor de leeuwen te werpen.”


Het was uiteindelijk door de blessure van Indy Boonen dat je in de ploeg kwam.
“Indy had het goed gedaan en het is heel spijtig voor hem én voor de club dat hij nu lange tijd out is. Ik van mijn kant heb tegen Seraing gewoon proberen te doen wat de trainer van mij verlangt. Met één goal en twee assists is dat alvast aardig gelukt. Nu is het de bedoeling dat ik verder werk aan die statistieken.”

Te beginnen, morgen tegen Standard?
“Opnieuw winnen, zou mooi zijn maar laat ons niet te hard van stapel lopen. Standard heeft heel wat kwaliteiten en ze spelen voor een vol huis. Ik heb al gehoord dat de supporters er heel wat kabaal maken. Ik heb wel goede herinneringen aan hen want vorig seizoen scoorde ik m’n eerste competitiegoal tegen hen. Ach, we moeten onszelf niet te veel druk opleggen. Zo snel mogelijk afstand nemen van de degradatieplekken en het match per match bekijken.”

Zo lijk jij ook wel te voetballen, zonder druk.
“Dat is ook zo. Eigenlijk wil ik me gewoon amuseren, alsof ik met mijn vrienden op een pleintje zou spelen. Als je te veel nadenkt, loopt het ook verkeerd. Ik probeer vooral vanuit mijn instinct te voetballen.”

En dat lukt zo te zien vrij aardig. Veel succes Nick!
“Danke schön!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NEEM CONTACT OP
VOLG KVO OP SOCIAL MEDIA
nl_NL