Alle NieuwsINTERVIEW VD WEEK: STEVEN FORTES

INTERVIEW VD WEEK: STEVEN FORTES

Na een minder debuut tegen Club Brugge maakt onze nieuwe verdediger Steven Fortes (29) morgen weer deel uit van de selectie. Na zijn rode kaart en blessure is hij gemotiveerder dan ooit. “Ik hoopte op een beter debuut. Maar ik zal sterker terugkomen.”

Hoe heb je je eerste maanden bij Oostende beleefd?

“Die zijn goed verlopen. Ik werd goed ontvangen door de spelers en staf. Ze geven mij vertrouwen, waardoor ik zelfzeker ben. Op dit moment zoek ik wel nog een appartement in de buurt. Voorlopig verblijf ik op hotel.”

Het was een debuut in mineur. Je kreeg een rode kaart in je eerste wedstrijd voor KV Oostende. Hoe kwam dat aan?

“Dat was toch wel een teleurstelling. We verliezen de wedstrijd. Daarnaast kreeg ik een rode kaart en raakte ik geblesseerd. Ik had gehoopt op een beter debuut, maar het was nu eenmaal de realiteit. Ik zal sterker terugkomen.”

Je liep tijdens die wedstrijd inderdaad een blessure op. Wat was het probleem juist?

“Tijdens een versnelling liep ik een scheurtje op aan mijn quadriceps. De revalidatie ging vlot en ondertussen speelde ik mee in de oefenwedstrijd tegen Zulte Waregem. Ik ben dus weer speelklaar.”

Je bent geboren in Marseille, maar komt uit voor het nationaal elftal van Kaapverdië. Leg eens uit.

“Ik ben inderdaad geboren in Frankrijk. Maar mijn ouders zijn allebei van Kaapverdië. In 2015 kwam het nationale elftal van Kaapverdië vragen of ik voor hen wilde spelen. Sindsdien maakte ik vaak deel uit van de selectie en verzamelde ik zes caps. Voor mij is het een eer om het land van mijn ouders te vertegenwoordigen. Tijdens de laatste internationale break was ik er, in tegenstelling tot ploegmakker Kenny Rocha, niet bij door mijn blessure. Gelukkig won mijn land beide kwalificatiewedstrijden voor het WK in 2022. We staan op plaats twee in onze poule. Dus er is een kans dat we ons kwalificeren. Het zou een droom zijn om het WK in Qatar te mogen spelen. Kaapverdië heeft zich nog nooit gekwalificeerd voor een wereldkampioenschap. Het is een unieke kans.”

Je speelde nog samen met Thierry Ambrose bij Lens, beschrijf jullie band eens.

“We hebben een goede band. Hij is iemand die altijd blij is en de mensen rond zich heen vrolijk maakt. Ik waardeer hem echt als persoon. Bovendien komen onze vrouwen ook goed overeen.”

Wat voor type verdediger ben je eigenlijk?

“Ik ben een verdediger die graag in duel gaat. Een correcte tackle uitvoeren op de bal vind ik ook belangrijk. Als verdediger in een driemansdefensie probeer ik ook de opbouw te verzorgen. Daarnaast maak ik regelmatig meters vooruit met de bal om het spel op gang te trekken.”

Naar welke verdedigers kijk je op?

“Ik kijk op naar Thiago Silva omdat hij zo efficiënt is. Hij is een simpele verdediger die zijn taken altijd uitstekend uitvoert. Sergio Ramos is ook een voorbeeld. Hij is zo sterk in duels en zijn anticipaties zijn van een ander niveau. Daarnaast pikt hij regelmatig een doelpunt mee.”

Zaterdag tegen Cercle Brugge. Hoe kijk je vooruit naar die wedstrijd?

“Cercle Brugge is bezig aan een minder seizoen. Maar dat brengt ook gevaar met zich mee. Ze zullen er alles aan doen om terug met een schone lijn te kunnen beginnen. Het is belangrijk dat we ze niet onderschatten. We moeten de volledige wedstrijd gefocust zijn en dan kunnen we zeker winnen voor eigen publiek.”

Geef een reactie

NEEM CONTACT OP
VOLG KVO OP SOCIAL MEDIA
nl_NL