Alle NieuwsINTERVIEW VD WEEK: THIERRY AMBROSE

INTERVIEW VD WEEK: THIERRY AMBROSE

Met Thierry Ambrose haalde KV Oostende afgelopen week een gloednieuwe spits in huis. Het Franse jeugdproduct van Manchester City wil zijn carrière een nieuw elan geven in Oostende.

Hoe ben je bij KV Oostende terechtgekomen en kende je de ploeg al?

Gauthier Ganaye en KV Oostende volgden mij al bijna een jaar denk ik. Daardoor heb ik afgelopen jaar enkele wedstrijden bekeken en ik hield van hun speelstijl. Ik hou ervan om druk te zetten aangezien we ook zo speelden bij Machester City. Dat is een van de grootste redenen waarom ik naar hier ben gekomen. Ik hou van de manier van spelen en ik zie mezelf functioneren binnen dit systeem.

Je bent vooral binnen gehaald als spits, maar speel je ook nog andere posities?

In aanvallend aspect kan ik overal spelen. Natuurlijk ben ik een diepe spits, maar ik kan ook uit de voeten op de flanken of achter de spits. Als je naar mijn voorkeur vraagt, is dat in de spits in een tweespitsen systeem. Zodat ik rond een andere speler de ruimte kan opzoeken. Het maakt niet uit met wie ik speel, maar ik speel wel graag samen met een andere aanvaller, een bliksemafleider zoals hier bijvoorbeeld Makhtar Gueye of Marko Kvasina.

Jouw voorbije twee seizoenen verliepen iets moeizamer.

De afgelopen twee jaar speelde ik bij Metz en was ik gefrustreerd. Ik speelde wel vaak, maar steeds maar 20 of 30 minuten. Ach, al van in het begin voelde het niet goed aan bij Metz. De trainer geloofde niet echt in mij en wanneer je niet scoort in het begin van het seizoen is het ook moeilijk om in je flow te geraken en vertrouwen te hebben in jezelf. Daarnaast mogen mensen niet onderschatten hoe moeilijk het is om op 20 of 30 minuten het verschil te maken en een goal of een assist af te leveren. Ik denk dat ik uiteindelijk slechts 8 of 9 wedstrijden ben gestart, in twee jaar tijd. Dan is het heel moeilijk om goede statistieken op te tekenen. Ik heb bij NAC Breda gespeeld en daar speelde ik wel een goed seizoen en scoorde ik tien keer. Daarna ben ik naar Lens gegaan en daar ging het ook goed. Ik weet dus dat ik het kan.

Je hebt je opleiding gehad bij Manchester City, trainde je daar mee met de A-kern?

Op mijn 18de ben ik aangesloten bij de trainingen van het eerste elftal. Daar speelde ik samen met namen zoals Agüero, Touré en ja, ook Vincent Kompany. Hij was altijd heel vriendelijk tegen me, ik kijk er al naar uit om tegen hem te spelen. Ook met Samir Nasri trainde ik nog. Ik heb toen heel veel bijgeleerd, maar heb toen pech gehad met een zware blessure. Ik heb toen namelijk één van mijn kruisbanden gescheurd, maar toch kijk ik nog graag terug op die tijd. Wanneer je met spelers van dit kaliber samenspeelt, moet je echt alles geven wat je hebt waardoor je veel sneller stappen maakt. Daarnaast heb ik ook nog even samen gespeeld met Lukas Nmecha. ik weet dat hij bij Anderlecht een geweldig seizoen heeft gespeeld afgelopen jaar en ik hoop dat ik hetzelfde kan laten zien. Het is een domper dat we niet tegen elkaar zullen spelen dit seizoen, maar dat is het voetbal en ik wens hem het allerbeste toe.

Ben je klaar om vrijdag al je eerste minuten te maken?

 Dat is natuurlijk aan de trainer om dat te beoordelen dus daar doe ik geen uitspraken over. Twee weken geleden ben ik nog covid-positief geweest dus dat was wel een domper. Ik begin langzaamaan terug in conditie te geraken dus ik hoop zo snel mogelijk op het veld te staan. Ik ben in elk geval opgelucht om hier te zijn. Deze nieuwe omgeving, nieuwe coach en nieuwe spelers doen me echt goed. Het doel voor dit jaar is simpel: ik wil goals scoren, assists geven en ik wil dat het team terug hoog eindigt in het klassement net zoals vorig jaar. Ik ben er klaar voor.”

Geef een reactie

NEEM CONTACT OP
VOLG KVO OP SOCIAL MEDIA
nl_NL