Alle NieuwsINTERVIEW VD WEEK: VINCENT KOZIELLO

INTERVIEW VD WEEK: VINCENT KOZIELLO

Met Vincent Koziello haalde KV Oostende een middenvelder binnen die al 85 matchen in de Ligue 1 op de teller staan heeft. Na 90 minuten tegen Onhaye en 40 minuten tegen KV Mechelen begint de Fransman zich beter en beter te voelen. De rode kaart van afgelopen weekend was wel een domper.

Vincent, Je bent nu al enkele maanden in Oostende, hoe bevalt het je hier?

“Ik voel me goed hier. Ik hou wel van de stad. Ik ga graag wandelen aan de kust. Toen ik in Frankrijk speelde, woonde ik ook vlak bij de kust. Dus het voelt als thuiskomen. Ook op sportief vlak gaat het beter en beter. Ik kwam maar toe op het einde van de zomermercato en miste dus de voorbereiding. Dan duurt het even vooraleer je jezelf weer honderd procent voelt.”

Is dat de reden dat je het tot nu toe vooral met invalbeurten moet doen?

“Ik was nog niet fysiek top, dus dat speelt zeker mee. Dat is de keuze van de coach en die moet ik respecteren. Maar nu voel ik me veel beter, ik voel me goed op de trainingen, de wedstrijden die ik speelde verliepen ook vlotter dan verwacht. Het is jammer dat ik vorige wedstrijd tegen KV Mechelen een rode kaart kreeg want ik zat juist in een goede flow. Maar vanaf ik weer beschikbaar ben, zal ik mijn kansen nemen en het team proberen te helpen.”

We kunnen ons inbeelden dat die rode kaart hard aan kwam?

“Het is altijd vervelend om een rode kaart te krijgen. Maar ik vond het erger dat onze ploeg niet in staat was om voor eigen publiek te winnen. Het moet sowieso beter. We mogen ons hoofd niet laten zakken en collectief beter doen. Starten met een overwinning tegen OH Leuven op vrijdag.”

Hoe staat het met je fysieke paraatheid nu? Al honderd procent?

“Fysiek heb ik een goede evolutie doorgemaakt. De voorbije drie wedstrijden maakte ik telkens minuten. 20 minuten tegen Kortrijk, 90 voor de Croky Cup en 40 minuten tegen KV Mechelen. Het was lang geleden dat ik nog eens een volledige wedstrijd speelde. Maar ik hou er een positief gevoel aan over.”

Met welke kwaliteiten kan jij belangrijk zijn voor de ploeg?

“Ik probeer altijd om het spel te verdelen en als het nodig is een balletje bij te houden om het team naar voren te laten schuiven. Pressing en organisatie zijn ook twee aspecten die ik kan bijbrengen aan het team.”

Had je vijf jaar geleden ooit gedacht dat je in Oostende ging belanden?

“Niemand kan de toekomst voorspellen, laat staan mezelf. Ik weet nog niet eens wat ik vanavond zal eten. Maar nee, natuurlijk had ik niet verwacht dat ik nu bij KV Oostende zou voetballen. Maar veel spelers belopen tijdens hun carrière verschillende paden. Maar ik voel me hier goed. Het is een leuke ploeg en ik voel me op de juiste plaats.”

Is Oostende op dit moment een belangrijke stap in je carrière?

“Elke fase van mijn carrière is belangrijk. KV Oostende dus ook. Ik voel hier minder druk en speel daardoor bevrijder. Ik ben hier gelukkig. De relaties met de spelers en coaches zijn goed. Dat is ook een belangrijke factor voor mij. Ik moet me ergens goed voelen.”

Kende je onze competitie voor je hier speelde?

“Ik keek vroeger natuurlijk meer naar de Premier League of Bundesliga maar ik heb ook vrienden die in de Jupiler Pro League spelen of gespeeld hebben. Af en toe keek ik dus naar een wedstrijd. Ik ben sowieso een voetbalfan. De wedstrijden van onze komende tegenstanders hou ik ook altijd in de gaten.”

Je speelde ongeveer 85 wedstrijden in de Franse competitie, wat is het grootste verschil met de Belgische competitie?

“In de Ligue 1 was het vaker één team die het balbezit had en de tegenstander die afwachtend speelde. In de Belgische competitie heb ik de indruk dat elk team kan winnen van iedereen. Als je naar het klassement kijkt, wordt dat ook bevestigd. Kijk naar Union, de leider van onze competitie. Zij speelden vorig seizoen nog in tweede klasse. Elk weekend vallen er ook veel doelpunten. Ik vind het een attractieve én sterke competitie.”

Tot waar reiken je ambities nog?

“Veel wil ik daar niet over kwijt. Het is onmogelijk om te voorspellen waar ik binnen een x aantal jaar zal voetballen. Maar hier bij KV Oostende wil ik een basisplaats veroveren en het team te helpen om een rustig seizoen te beleven. Het is een cliché, maar ik bekijk het wedstrijd per wedstrijd.  Over het verdere verloop van mijn carrière wil ik het niet hebben. Ik wil presteren in het heden en pas daarna verder kijken.”

Geef een reactie

NEEM CONTACT OP
VOLG KVO OP SOCIAL MEDIA
nl_NL