Alle NieuwsINTERVIEW VD WEEK: ZECH MEDLEY

INTERVIEW VD WEEK: ZECH MEDLEY

De hele tweede helft leek KVO het onderspit te delven in Seraing maar finaal zorgde een verrassende acteur voor de gelijkmaker. Verdediger Zech Medley viel in als spits en tekende zowaar de gelijkmaker op. Tijd voor een babbel met het voormalig jeugdproduct van Arsenal.

Zech, was je verrast dat je inviel als spits?
“In de jeugd heb ik wel eens in de aanval gestaan en tot mijn vijftiende was ik zelfs linksvoor. Maar intussen is het toch al vele jaren geleden dat ik me aanvallend nog kon uitleven. Op training scoor ik echter vrij vlot en assistent Wesley Deschacht opperde al eens om me te laten invallen als aanvaller (lacht). Maar om het dan werkelijk te doen, is nog een andere zaak natuurlijk. Al moest de staf natuurlijk iéts doen om het tij nog te keren. Met mijn gestalte kon ik voor wat paniek zorgen in de thuisdefensie en dat heb ik zo goed mogelijk proberen in te vullen. Toen ik Indy zag voorzetten, nam ik mijn positie in. Ik voelde dat de doelman niet meer bij de bal zou raken. De ontlading bij mij en mijn ploegmakkers was immens.”

En ook bij de KVO-fans ter plaatse. Je vierde uitbundig samen met hen.
“Het was leuk om zien dat ze talrijk waren meegereisd. Het zou dan ook spijtig zijn geweest, mochten ze met lege handen terug richting Oostende moeten. Toen ik vorig seizoen mijn eerste goal scoorde thuis tegen Antwerp was het stadion leeg omwille van covid. Het is dus de eerste keer dat ik een goal kon vieren met de fans. Dat zorgde voor een nóg grotere ontlading.”

Het leverde ons een belangrijk punt op maar ook voor jezelf leek het een groot gevoel van opluchting.
“Dat kun je wel zeggen, ja. Ik had enkele moeilijke weken achter de rug waarin ik weinig speelde. Dat is frustrerend en die frustraties moesten er even uit. Als ik de kans krijg, wil ik de ploeg zo goed mogelijk helpen en ik ben blij dat ik dat nu optimaal kunnen doen heb.”

Nochtans zijn de statistieken met jou in de ploeg overweldigend. Altijd als jij speelt, pakt KVO punten. Je stond zelfs in de basis bij de drie overwinningen.
“Dat is op zich wel fijn om te horen maar ik zou daar nu ook geen vergaande conclusies uit trekken (lacht). Ach, na de zege tegen Charleroi had ik last van een gezwollen knie en ik heb toen iets te snel willen terugkeren om zo mijn basisplaats te behouden. Daaruit heb ik nu weer geleerd. Ik ben nog jong hé dus ik maak nog foutjes. Wel is het zo dat de trainer 100% scherpte vraagt, ook op training. Wie het tijdens de week laat hangen, hoeft niet te rekenen op een basisplaats. Als je op een gegeven moment niet volledig fit bent, dan wraakt zich dat uiteindelijk toch.”

In die moeilijkere periodes haal je je steun uit opmerkelijke hoek.
“Ik ben zeer gelovig en bid elke dag. Ik probeer ook wekelijks de bijbel te lezen. Die verhalen bieden mij mentale rust én sterkte. Ik ben er enkele jaren wat minder mee bezig geweest maar sinds ik me opnieuw sterker verbonden voel tot god, voel ik me ook mentaal sterker.

We kunnen ons inbeelden dat het mentaal niet makkelijk was om alleen naar een vreemd land te komen om te voetballen.
“Dat klopt, het was voor mij de eerste keer dat ik buiten het Verenigd Koninkrijk ging voetballen. Bovendien maakten de covidpandemie en de brexit het er niet makkelijk op om mijn familie op regelmatige basis te zien. Ik ben een echte familieman, ik heb twee broers en één zus en ik zag hen nauwelijks. Nu is dat verbeterd, zo komen ze zondag aanstaande ook kijken naar de wedstrijd. Ik voel me na een dik jaar intussen ook thuis in Oostende. Ik ken al enkele plekjes om te gaan eten en ik spreek regelmatig af met ploegmakkers.

Zondag maakt vicekampioen Union zijn opwachting in Oostende. Vorig seizoen werd dat treffen een nachtmerrie voor KVO.
“Ik zat toen zelf op de bank dus beleefde het niet op het veld maar die wedstrijd was inderdaad dramatisch. Ik onthoud wel dat we in de terugwedstrijd toch een beetje revanche namen door hen op 1-1 te houden. Het is dus niet echt zo dat die zware nederlaag nu nog leeft in de spelerskern. We willen vooral punten thuis houden om weer iets geruster te kunnen ademen in de stand. Zij spelen donderdag nog een Europese wedstrijd tegen Braga dus dat kan wel in ons voordeel zijn. Maar we zullen toch vooral zelf scherp moeten zijn want Union is echt een sterke ploeg.”


Last but not least, jij hebt Jamaicaanse roots, is het een optie om uit te komen voor de nationale ploeg van de ‘Reggae Boyz’?
“Dat kan zeker en er zijn ook al enkele vrijblijvende gesprekken geweest. Daarvoor moet ik echter eerst nog een administratieve papiermolen doorlopen. We zien wel wat de toekomst brengt, eerst ligt de focus op KV Oostende. Vóór de WK-break willen we nog zoveel mogelijk punten pakken.”

NEEM CONTACT OP
VOLG KVO OP SOCIAL MEDIA
nl_NL