Alle NieuwsJPL – SPEELDAG 5: KVO-STVV 0-1

JPL – SPEELDAG 5: KVO-STVV 0-1

In een zonnige DIAZ Arena ontvingen we zaterdagmiddag Sint-Truiden. Dewaele, Katelaris en Albanese maakten hun opwachting in de basis ten nadele van Rocha, Medley en Ndicka.

Na een tiental minuten testte Albanese de bezoekende doelman, maar die had weinig problemen om de bal te klemmen. Enkele minuten later scoorde Leistner de 0-1 na een ingestudeerde hoekschop waarop de Oostendse defensie en doelman zich verkeken. Verder in de eerste helft zagen we heel wat kaarten, echte doelkansen bleven echter uit, op een goed schot van Ambrose na.

De tweede helft begon met een wissel langs de kant van KV Oostende. Rocha kwam de geelgeboekte Amade vervangen. KV Oostende kwam meer in de wedstrijd, maar het was STVV dat voor het eerst gevaarlijk was met een knal voorlangs. Een driedubbele wissel zorgde voor wat meer schwung en via powerplay kwam KVO opzetten maar echte kansen bijeen voetballen zat er niet echt in. McGeehan kopte nog naast en er was ook nog appel voor een strafschop maar het bracht allemaal geen soelaas. STVV kwam niet meer in verlegenheid en boekte zo een 0-1 zege. De Truienaars klimmen op gelijke hoogte van KVO, volgende week trekken we naar OH Leuven.

Doelpunten: 17′ 0-1 (Leistner)

Gele kaarten: 34′ Hashioka, 35′ Kagawa, 38′ Amade, 41′ Urhoghide, 89′ Bauer, 91′ Bruno

Ploegsamenstelling:

KV Oostende: Hubert, Atanga (64′ Hornby), Tanghe, Fanos, Urhoghide (64′ Capon), D’Haese, Amade (46′ Rocha), Bätzner (64′ McGeehan), Dewaele (89′ Ndicka), Ambrose, Albanese

Invallers: Phillips, Wylin, Rocha, Hornby, McGeehan, Capon, Ndicka.