Alle NieuwsJPL speeldag 6 – OHL – KVO 2-1

JPL speeldag 6 – OHL – KVO 2-1

In de slotfase slikt KVO een zure en vooral te vermijden nederlaag. Onze Kustboys blijven zo achter met 0 op 9.

Bij KVO kwamen Rocha en Hornby in de ploeg ten koste van de zieke Dewaele en Atanga. Het openingskwartier was volledig KVO gekleurd. met kansen voor Tanghe en Albanese en ook al meteen een doelpunt: Ambrose speelde Albanese vrij, die zag zijn trap gepakt door de doelman maar Hornby bedankte voor het vertrouwen door van dichtbij z’n eerste goal binnen te leggen: 0-1.
Hét signaal voor OH Leuven om een tandje bij te steken maar gelukkig kon KVO rekenen op een attente Hubert. Hij bracht redding op kansen voor Gonzalez, Al-Tamari en Mendyl. Aan de overzijde prikte KVO scherp tegen maar Bätzner zag zijn schot via de paal buiten gaan. Na een boeiend kijkstuk gaat KVO met een voorsprong de kleedkamer in.

In de tweede helft kregen onze jongens al snel een koude douche te verwerken. De Leuvense nieuwkomer Gonzalez kon te makkelijk draaien en trapt knap binnen in de verste hoek: 1-1. De thuisfans schreeuwden hun spelers nu vooruit maar het was KVO dat dicht bij de 1-2 kwam. Ambrose trapte op de buitenkant van de paal en verscheidene keren werd een tegenaanval net niet goed genoeg uitgespeeld.; In het tweede deel van de tweede helft gaf OH Leuven meer gas en KVO kreeg het moeilijker. Al Tamari besloot onbesuisd in het zijnet maar aan de overzijde kwam ook invaller Atanga dicht bij een doelpunt. De Leuvense goalie bracht redding met een straffe reflex.
De wedstrijd leek op een billijk gelijkspel af te stevenen maar uiteindelijk ging de thuisploeg toch nog met de zege lopen. Balverlies van Atanga leidde een tegenaanval in en Mathieu Maertens werkte oog in oog met Hubert meedogenloos af. KVO probeerde in de zes minuten blessuretijd nog wel iets te forceren maar verder dan wat voorzetten kwam het niet meer. Een zure en vooral onnodige nederlaag dus.

Opstelling: Hubert, Urhoghide, Tanghe, Katelaris, D’Haese, Albanese, Rocha (McGeehan), Amade, Bätzner (Sakamoto), Ambrose (Atanga), Hornby (Wylin).