Alle NieuwsJUPILER PRO LEAGUE – SPEELDAG 13: ROYAL antwerp fc – KV OOSTENDE 3 – 0

JUPILER PRO LEAGUE – SPEELDAG 13: ROYAL antwerp fc – KV OOSTENDE 3 – 0

De Oostendse coach gooide na de zware thuisnederlaag Union zijn ploeg flink dooreen. De debuterende doelman Phillips kreeg de moeilijke opdracht om in de hel van Deurne-Noord de nul te houden. Na zijn invalbeurt tegen Union kreeg de jonge Mebude een basisplaats. Dewaele en Rocha Santos keerden ook terug in de basiself. Met de kelderkraker tegen Zulte Waregem in het vooruitzicht mocht Capon een dagje snipperen. Wegens blessures ontbraken Katelaris, Amade en D’Arpino. Atanga en Musayev waren voor de wedstrijd op de bosuil geschorst. Bij de tegenstrever begon Bataille op de bank

De wedstrijd kon niet slechter beginnen voor de Kustboys want na amper 2 minuten versloeg De Laet de debuterende Phillips met een schicht in de winkelhaak (1-0). Na het vroege Antwerpse openingsdoelpunt kabbelde de wedstrijd naar de rust zonder noemenswaardige kansen, waarbij het balbezit wel overduidelijk voor de thuisploeg was.

McGeehan scoorde onmiddellijk na de pauze de Oostendse gelijkmaker maar zijn doelpunt werd door de VAR afgekeurd. Aan de overkant was het wel raak wanneer Ekkelenkamp een voorzet van Janssen voorbij een kansloze Phillips tikte (2-0). Yusuf probeerde het van ver maar de poging verdween via Tanghe in hoekschop. De ploeg van Vanderhaeghe zag na het tweede doelpunt af. Muja en Stengs kwamen dicht bij een derde treffer en Medley klopte bijna zijn eigen doelman met een achterwaartse kopbal. De geblesseerde Medley diende net over het uur gewisseld te worden door Boonen. De beste kans voor KVO was voor Bätzner maar de Duitser trapte de kans na een voorzet van Ambrose van dichtbij over. De volgende kans was opnieuw voor de Kustboys maar de ingevallen Boonen kon net niet afdrukken. De onvermijdelijke Frey pikte zijn doelpuntje mee nadat hij zich door de Oostendse defensie worstelde en eenvoudig afwerkte (3-0). De volgende kans was opnieuw voor de thuisploeg maar Ekkelenkamp tikte naast en aan de overkant ging een schuiver van Bätzner rakelings naast. Het slotakkoord was voor D’Haese maar zijn poging werd door Butez over de lat getikt.

Doelpunten: 2′ 1-0 (De Laet), 53′ 2-0 (Ekkelenkamp), 78′ 3-0 (Frey)
Gele kaarten: 19′ Dewaele, 30′ Rocha Santos, 87′ Alderweireld
Scheidsrechter: Dhr. Bert Pu
Ploegsamenstellingen:
Antwerp: Butez, De Laet (69′ De Laet), Yusuf, Balikwisha (60′ Muja), Stengs, Gerkens (83 Vermeeren), Janssen (69′ Frey), Vines, Alderweireld, Ekkelenkamp, Pacho (60′ Almeida)
Invallers: De Wolf, Muja, Scott, Bataille, Vermeeren, Almeida, Frey
KV Oostende: Tanghe, Urhoghide, Medley (65′ Boonen), D’Haese, Sakamoto (75′ Albanese), Dewaele (46′ Bätzner), Rocha Santos (46′ Osifo), McGeehan, Mebude, Ambrose (75′ Berte)
Invallers: Hubert, Ndicka, Bätzner, Osifo, Albanese, Boonen, Berte

NEEM CONTACT OP
VOLG KVO OP SOCIAL MEDIA
nl_NL