Alle NieuwsJUPILER PRO LEAGUE – SPEELDAG 14: KV OOSTENDE – ZULTE WAREGEM 2 – 1

JUPILER PRO LEAGUE – SPEELDAG 14: KV OOSTENDE – ZULTE WAREGEM 2 – 1

Voor deze kelderkraker kreeg Indy Boonen voor het eerst dit seizoen een basisplaats terwijl Capon en Hornby ook aan de aftrap verschenen. Bij de bezoekers ontbrak de geblesseerde centrale verdediger Timothy De Rijck. Zijn plaats werd ingenomen door Tsouka.

De bezoekers begonnen na hun zege tegen Anderlecht enthousiast aan de partij. De eerste kans was er eentje voor de bezoekers. Na een fout in de Oostendse defensie mocht Offor op de doelman afgaan maar Phillips kwam als winnaar uit het duel. De VAR had bij bij die fase iets gezien maar na het bekijken van de beelden stelde de scheidsrechter niks onrechtmatig vast. De volgende kans was opnieuw voor de bezoekers maar Vigen besloot op de Oostendse goalie die in de aanvangsfase zijn ploeg recht hield. Net voor het halfuur diende de duizelige Dewaele plaats ruimen voor de jonge Osifo. De thuisploeg probeerde wel maar het was zeer moeilijk om in de bezoekende zestien te raken. Via vele kleine vervelende foutjes vertraagden de bezoekers het tempo van de wedstrijd. Die manoeuvres verhinderden de Kustboys niet om met de rust in het zicht te scoren. Hornby vond de mee opgerukte Boonen en die versloeg Bostyn met een overhoekse trap (1-0).

De eerste kans na de rust was voor de thuiploeg maar Bostyn ranselde de kopbal van Hornby uit zijn doelvlak. Net na die fase vond Sakamoto Boonen maar die kon net niet afdrukken. De bezoekers namen het initiatief en kwamen na slecht uitverdedigen langszij via Vossen (1-1). Lang kon de thuisploeg niet genieten van de voorsprong want de ingevallen Antanga mocht op Bostyn afgaan en die versloeg de doelman in de korte hoek (2-1). Na die tweede treffer kwam Bätzner dicht bij een derde Oostendse treffer maar de bal verdween via een Waregems been in hoekschop, waarna scheidsrechter Boterberg de wedstrijd naar de statistieken floot en de 3 belangrijke punten in Oostende bleven.

Doelpunten: 45’+1′ 1-0 (Boonen), 70′ 1-1 (Vossen), 82′ 2-1 (Atanga)
Gele kaarten: 37′ Miroshi, 58′ Vigen? 61′ Urhoghide, 82′ Hornby, 88′ Tambedou
Rode kaarten:
Scheidsrechter: Dhr. Boterberg
Ploegsamenstellingen:
KV Oostende: Phillips, Capon (71′ Atanga), Urhoghide, Tanghe, McGeehan, Dewaele (27′ Osifo), D’Haese (77′ Albanese), Sakamoto, Boonen (71′ Bätzner), Ambrose (71′ Katelaris), Hornby
Invallers: Hubert, Osifo, Katelaris, Albanese, Bätzner, Atanga, Musayev
Zulte Waregem: Bostyn, Tsouka (67′ Gano), Fadera, Vigen (83′ Ndour), Vossen, Ciranno, Tambedou, Rommens, Miroshi (56′ Drambaiev), Offor, Willen
Invallers: Bossut, Lopez, Drambaiev, Sangaré, Ndour, Sormo, Braem, Gano

NEEM CONTACT OP
VOLG KVO OP SOCIAL MEDIA
nl_NL