Alle NieuwsJUPILER PRO LEAGUE – SPEELDAG 17: KVC WESTERLO – KV OOSTENDE 6 – 0

JUPILER PRO LEAGUE – SPEELDAG 17: KVC WESTERLO – KV OOSTENDE 6 – 0

Bij de thuisploeg raakte Chadli wedstrijdfit en kreeg een basisplaats maar ontbrak Madsen, de verdedigende middenvelder van de Kemphanen. Hij werd vervangen door Dierickx; Bij de bezoekers ontbrak Capon, die een plaatsje kreeg in de dugout. Zijn plaats werd ingenomen door Katelaris.
De eerste kans was voor de thuisploeg maar Phillips toonde zich sterker dan Dierickx die op de doelman besloot. De bezoekers reageerden via McGeehan die in de volley rakelings naast knalde. Aan overkant trapte Foster in de handen van de centraal opgestelde Phillips. De volgende kans was wel raak. Nene nam de Oostendse defensie in snelheid en schoof de bal onder Phillips tegen de netten (1-0). Het tweede doelpunt volgde snel na een opeenstapeling van defensieve fouten. Dierickx trok er zich niks van aan en tikte de bal voorbij een kansloze Oostendse doelman (2-0). Tussendoor werd een Oostends doelpunt voor buitenspel afgekeurd. Aan de overkant was het wel raak na een haakfout in de bezoekende zestien. Chadli trapte de elfmeter voorbij de Oostendse goalie (3-0).

Thalhammer voerde drie wissels door maar het spelbeeld bleef ongewijzigd. Een ongedekte Foster kon vrij vroeg in de tweede helft de score verder uitdiepen (4-0). Na een nieuwe blunder in de Oostendse zestien prikte Foster zijn tweede van de avond voorbij een hulpeloze Phillips (5-0). De bezoekers konden daar bitter weinig tegenover stellen. Hornby trapte vanuit een scherpe hoek voorlangs en de ingevallen Atanga kon net niet bij een voorzet van Hornby. Tussendoor kwam ex-KVO’er Vetokele in de plaats van doelpuntenmaker Foster. Na een hoekschop mocht de ingevallen Akbunar via een Oostends been ook zijn doelpuntje meepikken (6-0) waarna Laforge de wedstrijd naar de statistieken floot.

Doelpunten: 15′ 1-0 (Nene), 28′ 2-0 (Dierickx), 40′ 3-0 (Chadli, strafschop), 48′ 4-0 (Foster), 52′ 5-0 (Foster), 81 6-0′ (Jordanov)
Gele kaarten: 32′ Nene, 59′ Hornby, 69′ McGeehan
Scheidsrechter: Dhr. Laforge
Ploegsamenstellingen:
KVC Westerlo: Bolat, Fixelles, Chadli (63′ Akbunar), Mineiro (72Vaesen), Foster (78′ Vetokele) , De Cuyper, Reynolds (78′ Jordanov), Seigers, Tagir, Nene (72′ Neustaedter), Dierickx
Invallers: Gillekens, Perdichizzi, Vaesen, Gumuskaya, Vetokele, Jordanov, Neustaedter, Akabunar, Van De Keybus
KV Oostende: Phillips, Tanghe, Katelaris (46′ Capon), Urhoghide, D’Haese,, Sakamoto (84′ Musayev), McGeehan, Rocha (46′ Osifo), Boonen (46′ Atanga), Ambrose (57′ Bätzner), Hornby
Invallers: Hubert, Capon, Albanese, Ofiso, Bätzner, Musayev Atanga

NEEM CONTACT OP
VOLG KVO OP SOCIAL MEDIA
nl_NL